Hlavní obsah

Kuře na podzimní zelenině

Hodnocení:
(180)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina 20 minut
Náročnost
nízká

Recepty z jednoho pekáče jsou velice oblíbené. Během pečení totiž dokonale prostoupí chutě a vůně pečeného kuřete se zeleninou a čerstvými bylinkami. Samozřejmě nejlépe toho dosáhnete tehdy, pokud při nákupu sáhnete po těch nejkvalitnějších surovinách. Ty poznáte jedině podle přesného označení – na biopotravinách najdete symbol biolistu nebo biozebry.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks bio kuře
  • 500 g brambor
  • 300 g máslové dýně
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 snítky čerstvé šalvěje
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce soli
  • 2 špetky pepře
Článek

Krok 1: Pekáč vymažte máslem. Na jeho dno dejte na čtvrtky nakrájené oloupané brambory. Očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a oloupanou nakrájenou máslovou dýni. Vše osolte.  

Krok 2: Kuře omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Položte jej na zeleninu a rozdělte na něj máslo. Přidejte snítky čerstvých bylinek - rozmarýnu a šalvěje.

Foto: Svatava Vašková

Krok 3: Vše lehce podlijte vodou, přikryjte alobalem nebo poklicí a dejte péct na 180 stupňů na cca 60 minut. Pak pekáč odkryjte a dopečte kůrčičku dozlatova. Zelenina poslouží i jako příloha, ale pokud by vaši strávníci protestovali, připravte třeba ještě bramborovou kaši, třeba se sýrem a rozmarýnem, anebo zelenou s hráškem a mátou

ynezorPumanzeSaNyknalC
5. 11. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.