Hlavní obsah
3,2
(202)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Recepty z jednoho pekáče jsou velice oblíbené. Během přípravy totiž dokonale prostoupí chutě a vůně kuřete se zeleninou a čerstvými bylinkami. Nejlépe toho dosáhnete, když při nákupu sáhnete po nejkvalitnějších surovinách. Jak je poznáte? Podle přesného označení: na biopotravinách najdete symbol biolistu nebo biozebry.

10 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks bio kuře
  • 500 g brambor
  • 300 g máslové dýně
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 snítky čerstvé šalvěje
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce soli
  • 2 špetky pepře
Článek

Postup

01.

Pekáč vymažte máslem. Na dno dejte na čtvrtky nakrájené oloupané brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a oloupanou nakrájenou máslovou dýni. Osolte.  

02.

Kuře omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Položte ho na zeleninu a rozdělte na něj máslo. Přidejte snítky čerstvých bylinek – dala jsem rozmarýn a šalvěj.

Foto: Svatava Vašková

Takhle krásně vypečené kuře i s voňavou přílohou získáte skoro bez práce a bez zbytečného nádobí navícFoto: Svatava Vašková

03.

Vše lehce podlijte vodou, přikryjte alobalem nebo poklicí a dejte péct na 180 stupňů na cca 60 minut. Pak pekáč odkryjte a dopečte kůrčičku dozlatova. 

Zelenina poslouží i jako příloha, ale kdyby vaši strávníci protestovali, připravte ještě sytou bramborovou kaši se sýrem a rozmarýnem anebo krásně zelenou brkaši s hráškem a mátou

Reklama

Načítám