Hlavní obsah
Foto: olepeshkina, Shutterstock.com

Foto: olepeshkina, Shutterstock.com

Bublanina z rybízu je výborná, ale co takhle zkusit něco méně všedního? Čepičkový koláč s ovocem je to pravé!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 25 dkg cukru krupice
  • 25 dkg másla
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 3 ks žloutků
    3
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 1 špetka soli
  • 40 dkg polohrubé mouky
    1
  • 1 dl mléka
    7
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
    8
  • 1 lžíce strouhanky
    1
  • 10 dkg rybízu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Pískový cukr a máslo utřete do pěny spolu se dvěma vejci a třemi žloutky. Přidáte prášek do pečiva, špetku soli, polohrubou mouku a dopracujete tak, že doředíte mlékem. Těsto se dá ozvláštnit i vlašskými ořechy a potom se nalije na plech vysypaný strouhankou nebo na pečicí papír.

02.

Do předehřáté trouby se vkládá hustě posypaný rybízem a po dvaceti minutách se vyjme a doplní - potře sněhem z bílků a troškou cukru. Pak zapečte už jen pár minut, než se vytvoří růžová čepice.

Vyzkoušet můžete i nepečený rybízový koláč.

Související témata:

Načítám