Hlavní obsah
3,0
(27)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jak upravit červené zelí ke kachně nebo svatomartinské huse? Zapojte do hry perník! Tady je celý recept.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce cukru
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 150 ml červeného vína
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1/2 hlávky červeného zelí
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce sádla
Článek

Postup

01.

Zelí rozčtvrťte, seřízněte košťály a napříč listy nakrouhejte na nudličky.

02.

Následně ho promíchejte s čajovou lžičkou soli, pořádně promačkejte a nechte chvíli odstát – krásně zkřehne a pustí šťávu.

03.

V kastrolu nechte na rozpáleném sádle změknout najemno nakrájenou cibuli, přidejte zelí, smíchejte s perníkovým kořením a vínem a nechte pod pokličkou dusit do změknutí.

04.

 Červené zelí ještě dochuťte trochou cukru, soli a pepřem.

Tip: Ani v listopadu ještě není pozdě na přípravu domácího kysaného zelí, pusťte se do něj podle našeho fotonávodu!

A jaké zelí máte nejraději vy?

Reklama

Načítám