Hlavní obsah

České šťabajzny 60+: Jitka Asterová, Jana Švandová. Kdo dál?

Foto: Profimedia.cz, Czech News Center / Rušinová Mária / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz, Czech News Center / Rušinová Mária / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máme vážné podezření, že byl v Česku objeven pramen mládí. A některé slavné dámy už frontu otočily víckrát. Jak jinak je totiž možné, že vypadají Dana Batulková, Jitka Asterová nebo Jana Švandová pořád tak skvěle?

Článek

Když jim bylo dvacet, měli je kluci vylepené v pokojíčcích na plakátech a holky se podle nich oblékaly. Dnes je jim přes šedesát (některým o dost víc) a stále mají mezi muži své obdivovatele a jsou inspirací pro mnohé vrstevnice. Jsou to prostě šťabajzny, mají šmrnc a věk u nich není žádné zásadní číslo.

Jitka Asterová dnes slaví 62. narozeniny, jak žije ona a její podobně atraktivní kolegyně?

Jitka Asterová (62)

Výrazná herečka a moderátorka, kterou nelze přehlédnout. Je vždy pečlivě nalíčená, šmrncovně oblečená a často má na sobě výrazné brýle. Pečuje o sebe pravidelným cvičením jógy. A má nejen šatnu ve stylu Carrie Bradshaw, stejně jako známá seriálová postava se ani ona nebojí ožehavých témat, jako jsou sex či showbyznys (moderovala na Frekvenci 1 relaci Sexy život a na TV Barrandov pořad Prominenti). Vidět ji můžete v Divadle Na Maninách v představení Laskonky nebo si ji poslechněte v Českém rozhlase Dvojka v pořadu Polední sirény, který uvádí s Lindou Finkovou (53) a Sandrou Pogodovou (46).

Foto: Czech News Center / Rušinová Mária / CNC / Profimedia

Mladistvý vzhled i chování jsou pro oslavenkyni typickéFoto: Czech News Center / Rušinová Mária / CNC / Profimedia

Veronika Freimannová (66)

Pochází z umělecké rodiny a před lety se stala hvězdou a idolem díky filmu Sněženky a machři (1982). A patří stále k velmi obsazovaným herečkám, režiséři jí svěřili role v seriálech Vyprávěj (2009–2013), První republika (2014–2018) nebo Kukačky (2021) a děti ji milují v pohádkách. Je babička a stále vypadá velmi mladistvě. Geny má zřejmě po své vlastní babičce, která se dožila 104 let.

Foto: Profimedia.cz

Vždy pěkně upravená s typickým úsměvem na rtechFoto: Profimedia.cz

Jana Švandová (74)

Herečka, která vypadá pořád stejně skvěle, skoro jakoby objevila elixír mládí a svěžesti. Jana Švandová má pár let po 70. narozeninách, je babičkou a stále si udržuje perfektní vzhled a super postavu. Jak? Pravidelně sportuje, miluje golf, ale zacvičí si i doma. A užívá si televizní i seriálové natáčení. Vidět jste ji mohli nedávno třeba v seriálu Osada (2021).

Foto: Profimedia.cz

Kdysi pózovala pro Playboy a sex-appeal má stáleFoto: Profimedia.cz

Eliška Balzerová (72)

Role sexy Vilmy v Ženách v pokušení (2010) jakoby jí byla psaná na tělo. Populární divadelní, televizní i filmová herečka má neuvěřitelné kouzlo a šarm, přestože si v civilu na obepnuté šaty a výstřihy moc nepotrpí. Eliška Balzerová je také herecký chameleon. Její hospodyně Tichá milující ořechovku v Poslední aristokratce (2019) působí usedlým dojmem, naopak v divadle Studio DVA hraje v představení Holky jako květ a perfektně to k ní sedí.

Foto: Profimedia.cz

Ví, co jí sluší, jaké barvy i jaký účesFoto: Profimedia.cz

Dana Batulková (63)

Do společnosti často vyráží po boku své dcery Mariany Prachařové (27) a mnozí by řekli, že jsou sestry. Drobná herečka a hvězda seriálu Slunečná (2020–2021) působí velmi mladistvým dojmem. Skvělou postavu si udržuje prací na zahradě nebo delšími procházkami a v roce 2008 všechny okouzlila svým elegantním tancem v náručí Jana Ondera (36), se kterým vyhrála soutěž StarDance.

Foto: Profimedia.cz

Kdyby nebylo pár vrásek kolem očí, vypadala by jako sestra svých dětíFoto: Profimedia.cz

Zlata Adamovská (62)

Doktorka Běla z Ordinace v růžové zahradě (2005–2021) patřila vždy k nejkrásnějším českým herečkám. A dodnes je to elegantní dáma, která našla životní lásku po boku hereckého partnera Petra Štěpánka (73). O svůj vzhled pečuje, ale plastické úpravy odmítá, stárne s grácií.

Foto: Profimedia.cz

Má šarm a noblesu jako málokdoFoto: Profimedia.cz

Jitka Zelenková (71)

Zpěvačka se sametovým hlasem, pro kterou je typické její kudrnaté afro, vypadá roky stejně. Stejně skvěle. Pravidelným vystupováním na koncertech či v muzikálech, cvičením a zdravým životním stylem si udržuje štíhlou postavu a za báječnou pleť prý vděčí genům. A s nadsázkou říká, že za mladistvý vzhled vděčí životu bez chlapa.

Foto: Profimedia.cz

Má ráda opálenou pleť, i to ji prý dělá mladšíFoto: Profimedia.cz

Načítám