Hlavní obsah

Podepsali smlouvu s ďáblem? Tihle herci vůbec nestárnou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco někomu se přibývající léta propisují do tváře razantní rychlostí, jiní si užívají mladistvý vzhled nepřirozeně dlouho. Podívejte se na pět slavných fešáků, kteří zůstali zakonzervovaní v čase!

Článek

Touha po nesmrtelnosti provází lidstvo od nepaměti, jenže kouzelné formule elixíru mládí se zatím připravují pouze v pohádkových knížkách. Nebo ne? Při pohledu na některé hollywoodské herce to totiž vypadá, že tajemství věčného života bylo konečně rozluštěno i v realitě.

Elijah Wood (40)

Představitel Froda Pytlíka z filmové trilogie Pán prstenů (2001–03) se od premiéry vůbec nezměnil. Na tom by nebylo nic divného, kdyby od ní neuplynulo už dvacet let. Fanoušci herce proto z legrace podezírají, že prsten zpomalující stárnutí, který měl coby hobit zničit v Hoře osudu, nosí ve skutečnosti stále v kapse. Pokud mu ani v padesáti nepřibudou žádné vrásky, začneme tomu věřit i my.

Foto: Profimedia.cz

Snímek vlevo pochází z roku 2001, Elijah Wood byl zrovna na premiéře prvního dílu Pána prstenů. Fotka vpravo je pořízena letosFoto: Profimedia.cz

Thomas Brodie-Sangster (30)

Vzpomínáte na sympatického kloučka z komedie Láska nebeská (2003)? Roli zamilovaného Sama dostal ve svých dvanácti letech roztomilý Brit, a i když je z něj dnes třicátník, vypadá téměř pořád stejně. Patří mezi dětské hvězdy, které se v showbyznysu uchytily. Naposledy jste ho mohli spatřit po boku herečky Anyi Taylor-Joy (24) v televizním seriálu Dámský gambit (2020), kde svůj talent opravdu nezapřel.

Foto: Profimedia.cz

Role ve filmu Láska nebeská (snímek vlevo) vystřelila Thomase Brodie–Sangstera mezi dětské hvězdy. Na fotce vpravo z loňska je znát, že herec o svůj mladistvý vzhled nepřišel ani ve třiceti Foto: Profimedia.cz

Morgan Freeman (83) 

Herec s velkým H má na kontě desítky filmů a za vedlejší roli v dramatu Million Dollar Baby (2004) získal dokonce ocenění nejvyšší, zlatou sošku Oscara. Charakteristické vrásky na čele má snad odjakživa a na charisma mu neubírají ani šediny, které hrdě nosí už nějaký ten pátek. V kariéře je i přes pokročilý věk stále aktivní a v každém filmu ho diváci bezpečně poznají na první pohled.

Foto: Profimedia.cz

Svou vizáž Morgan Freeman s přibývajícím věkem už prakticky nemění. Poznali byste, že je mezi fotkami rozdíl 13 let? Snímek vlevo je z filmu Božský Evan (2007), snímek vpravo pochází z loňska Foto: Profimedia.cz

Jared Leto (49)

Pokud nenašel elixír mládí, určitě uzavřel smlouvu s ďáblem. Jeho přitažlivý a mladistvý vzhled nepřestává udivovat miliony fanynek a skutečný věk by mu hádal vskutku jen málokdo. Herec a muzikant s dlouhou hřívou a plnovousem ovšem nezaprodal svou duši. Patří mezi slavné vegetariány a boj s časem svádí pomocí bezmasé stravy a pravidelným cvičením. Letos v prosinci oslaví hvězda slavného dramatu Requiem za sen (2000) 50. narozeniny a nutno uznat, že vypadá minimálně o dvacet let mladší.

Foto: Profimedia.cz

Fotku vlevo pořídil fotograf v roce 2004, snímkem vpravo se na sociálních sítích pochlubil Jared Leto letos v lednu. Rozdíl mezi nimi je opravdu jen minimálníFoto: Profimedia.cz

Paul Rudd (51)

Určitě si ho pamatujete coby přítele a později i manžela bláznivé blondýnky Phoebe z kultovního seriálu Přátelé (1994–2004). Komediálních rolí má ovšem za sebou mnohem víc: zahrál si třeba ve filmech 40 let panic (2005) či Zbouchnutá (2007). A jako Ant-Man (2015) se přidal k marvelovským superhrdinům. Bezpochyby se řadí k slavným fešákům, kterým stárnutí vůbec nic neříká. O svůj sex-appeal zřejmě jen tak nepřijde.

Foto: Profimedia.cz

Paul Rudd v roce 2005 (snímek vlevo) a loni (snímek vpravo). Zdá se, že na nové fotografii mu pouze vybledlo opálení Foto: Profimedia.cz

Související témata:

Načítám