Hlavní obsah

Od přátelství k lásce: Kteří slavní byli nejdřív kamarádi?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří lidé nedají na přátelství mezi mužem a ženou dopustit, jiní na něj nevěří. Mnohé celebrity nahrávají spíše druhé, skeptické skupině, a my vám teď povíme, proč tomu tak je.

Článek

Často se hovoří o tenké hranici mezi láskou a nenávistí, ale ta mezi přátelstvím a láskou bývá mnohdy ještě tenčí. Tyto celebrity jsou důkazem, že přátelství mezi mužem a ženou může přerůst v lásku jako trám.

William (38) a Kate (38)

U britského páru z královské rodiny by mnozí asi čekali buď dohodnutý sňatek, nebo pohádkovou lásku na první pohled. U prince a vévodkyně to tak ovšem nebylo. Seznámili se v roce 2001 na univerzitě, kde navštěvovali některé společné semináře, ale protože Kate byla v té době zadaná, stali se pouze přáteli.

Jejich milenecký vztah se z lásky přerodil až v roce 2003. V té době už Kate se svým původním přítelem nechodila, protože jim neklapal vztah na dálku. Lásku s Williamem paparazzi odhalili v roce 2004. O sedm let později proběhla královská svatba a zatím spolu mají tři děti.

Foto: Profimedia.cz

Letos v dubnu pár oslavil deváté výročí svatbyFoto: Profimedia.cz

Pavel Callta (31) a Sabina Rojková (23)

Některé románky jsou kratší než jiné. Zpěvák se dal s herečkou, kterou znáte ze seriálu Ulice, dohromady letos v lednu. Sám přiznal, že se předtím dlouho kamarádili, a nakonec jejich vzájemné sympatie přerostly v lásku. Ta však neměla dlouhého trvání. O čtyři měsíce později totiž oznámili rozchod s tím, že radši zůstanou u osvědčeného přátelství.

Foto: Profimedia.cz

Z přátel byli chvíli milenci, ale záhy zase přáteléFoto: Profimedia.cz

Ryan Reynolds (43) a Blake Lively (32)

Pouhými přáteli byla původně i tato hollywoodská herecká dvojice. Společně se potkali při natáčení sci-fi snímku Green Lantern (2011). V té době byli ovšem oba zadaní, a tak se z nich stali jen přátelé.

Po rozpadu jejich původních vztahů si dokonce vyšli na dvojité rande se svými novými protějšky. Tam ale už měli oči jen jeden pro druhého a jejich doprovody se ocitly na druhé koleji. Vzali se v roce 2012 a mají spolu tři děti.

Foto: Profimedia.cz

Tito dva patří k nekrásnějším a zatím nejharmoničtějším párům HollywooduFoto: Profimedia.cz

Zlata Adamovská (61) a Petr Štěpánek (71)

Jako herci se v malém českém rybníčku mnoho let potkávali, ale žádná jiskra tehdy nepřeskočila. Když se později sešli u natáčení seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, vzniklo mezi nimi nejprve přátelství.

Oba si totiž prožívali nepříjemné životní situace. Zlata Adamovská se vyrovnávala s rozpadem svého manželství a Petr Štěpánek s nemocí a smrtí své ženy. Vzájemně si byli oporou a z přátelského svěřování se vyvinula láska, kterou zpečetila svatba v roce 2013.

Foto: Profimedia.cz

Za svou lásku možná trochu vděčí i nekonečnému seriáluFoto: Profimedia.cz

Kim Kardashian (39) a Kanye West (43)

O lásku na první pohled nešlo ani v dalším případě. Profesionální celebrita a rapper se dokonce dlouhých devět let jen přátelili, i když Kanye později přiznal, že si na Kim celou dobu tak trochu myslel. Ona byla nicméně zadaná, a dokonce vdaná.

Manželství s Damonem Thomasem (50) a poté s Krisem Humphriesem (35) ovšem nevyšla. A tak dala Kim v roce 2012 šanci rapperovi, kterého si v roce 2014 vzala. Vychovávají spolu čtyři děti.

Foto: Profimedia.cz

Poslední dobou se zdá, že pár má v manželství problémyFoto: Profimedia.cz

Shawn Mendes (22) a Camila Cabello (23)

Známí mladí hudebníci se poprvé setkali v roce 2014 a během let se z nich stali dobří přátelé. Dokonce společně spolupracovali například na hitu Señorita. Pár se z nich ovšem stal až v roce 2019, kdy si uvědomili, že chtějí být něco víc než jen přátelé.

Foto: Profimedia.cz

V tomhle případě je všechno zalité sluncem, zatímFoto: Profimedia.cz

Jitka Čvančarová (42) a Petr Čadek (41)

Ačkoli se často píše, že herečka a tanečník se dali dohromady při soutěži StarDance v roce 2010, není to tak. V rozhovoru pro Novinky prozradili, že se znali už z dřívější doby, ale pouze jako přátelé. V jednu chvíli dokonce bydleli v bytech tři sta metrů od sebe. Byl to tedy pravděpodobně až taneční parket, kde konečně přeskočila jiskra. Vzali se v roce 2011 a mají spolu dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Znali se už dávno před StarDanceFoto: Profimedia.cz

Načítám