Hlavní obsah

Chcete větší, šťavnatou pusu? Otestovaly jsme lesky a oleje na rty. Hitem je kousek za 69 Kč!

Foto: Lukáš Kukla

Foto: Lukáš Kukla

Reklama

Lesk na rty je během letního období téměř nepostradatelný. Skvěle doplní minimalistický make-up, dokáže zvětšit rty a ještě je hydratovat. Otestovala jsem pět různých produktů a nechybějí mezi nimi ani must-have oleje na rty.

Článek

Jeden ze současných trendů v líčení se jmenuje „clean look“. To znamená mít rozzářenou a šťavnatou pleť, vyčesané obočí, dotek řasenky a tvářenky a ideálně nude lesklé rty. Lesky a nově také oleje na rty jsou proto v hledáčku. Který má největší výdrž, který rty natónuje podle pH a který je nejvíce pečující? Přečtěte si moje zkušenosti!

Clarins, 638 Kč

Kdo nemá letos olej na rty, jako by snad ani nebyl! Pečují a zároveň zkrášlí a mohou se stát alternativou lesků. Zkoušela jsem jemně růžový odstín 02. Barvu dodá jen minimálně, ale zato jsou rty krásně lesklé, jemné a vyhlazené a vypadají šťavnatě. Přípravek kombinuje olej z růže vinné, lískových oříšků a jojoby. Nemá moc velkou výdrž, a proto bych produkt přirovnala k balzámu na rty, který použijete několikrát denně. A bude vás to bavit, protože má velký a hebký aplikátor!

Foto: Archiv firmy

Olej na rty Clarins, odstín 02 raspberry, 638 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Mary Kay, 450 Kč

Lesky této značky jsem vyzkoušela v různých odstínech, ale nejvíc mě zaujal produkt s názvem nude blush: má dokonalý tělový odstín, který vypadá přirozeně a nikoliv mrtvolně. A byla jsem překvapená, jak dlouho na rtech drží! Má také skvělou pigmentaci a může se chlubit nelepivou texturou. Jde o dražší kousek do kosmetické taštičky, ale ze zkušenosti vím, že lesky mi vydrží hodně dlouho. A tento za to stojí.

Foto: Archiv firmy

Lesk na rty Mary Kay Unlimited, odstín nude blush, 450 KčFoto: Archiv firmy

Oriflame, 129 Kč

Jestli je nějaká barva na rty vyloženě letní, je to korálová. A lesk v odstínu coral flash navíc obsahuje malé zlatavé třpytky. Na je rtech velmi příjemný – mezi ingrediencemi najdete bambucké máslo, které hydratuje. Celkově rty vylepší a vyhladí a ústa vypadají krásnější a plnější – zkrátka udělá přesně to, co od lesku očekáváte.

Foto: Archiv firmy

Lesk na rty Oriflame The One, odstín coral flash, 129 KčFoto: Archiv firmy

Barry M, 205 Kč

Tímto leskem slaví britská značka 40 let od založení a slibuje extrémní zvětšení rtů. Znáte takové ty pálivé lesky? Tohle je jeden z nich a pálí opravdu hodně! Stačí proto nanést jen tenkou vrstvičku a rty jsou pak opravdu trochu víc napnuté. Lesk je bezbarvý, lehký a obsahuje spoustu maličkých duhových třpytek, které vypadají skvěle a vůbec ne přehnaně, jak by se mohlo na první pohled zdát. Lesklý efekt drží poměrně dlouho a přežije i pití kávy. Nicméně je pálivý, a proto to pro mě není produkt na každodenní použití, spíše jen pro případy, chci-li na rty opravdu upoutat pozornost.

Foto: Archiv firmy

Lesk na rty Barry M That’s Swell! Birthday Edition, odstín birthday cake 205 KčFoto: Archiv firmy

Essence, 69 Kč

Vítězem se stává tato novinka. Miluju výrobky, které se zabarví podle pH rtů. Vykouzlí totiž tak krásnou růžovou! Jedná se o olej a nemusíte se bát nepříjemného lepkavého pocitu. Obsahuje brusinkový olej a vitamin E, takže o rty také pečuje. Rychle se stal mým oblíbencem na letní líčení, i když nepatří k produktům, které by držely bůhvíjak dlouho.

Foto: Archiv firmy

Olej na rty Essence Cranberry, 69 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám