Hlavní obsah

Beauty předpověď na rok 2022? Vedou devadesátky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam směřují beauty trendy v novém roce? Ptali jsme se dvou make-up artistek a prohlédli jsme si módní přehlídky i sociální sítě. Vedou devadesátky, třpytky a kamínky, přiznané konturky a výrazné tvářenky.

Článek

Hledáte, kam letos směřují trendy v kosmetice? Jste tady správně. Ten nejdůležitější už ani není nutné připomínat. „Neutuchajícím trendem je pravidelná péče o pleť, aby pak líčení vypadalo co nejlépe,“ radí make-up artistka Soňa Šajdáková.

A co naopak vynechat? „Marně přemýšlím nad úplně out trendem, ale určitě byste se měli vyvarovat zapudrované pleti. Ta dneska už nikoho nezajímá! Naopak se klade důraz na perfektní a co nepřirozenější vzhled pokožky,“ říká make-up artistka a fotografka Koki (Kateřina Mlejnková).

Třpytivé líčení

„Mezi jeden z největších trendů, který se opakovaně vrací, jsou glitter eyes, tedy třpytky na očích. Mnoho žen odradí jejich aplikace a fakt, že mohou opadávat. Nepořizujte si sypký pigment, ale spíš investujte do stínů v tužce nebo v klasické paletce. Jejich aplikace je pak mnohem jednodušší,“ doporučuje Soňa Šajdáková.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Hailey Bieber (25) na premiéře filmu Klan Gucci (2021)Foto: Profimedia.cz

Třpytky nejsou limitované večírkovou sezonou ani věkem. Oko opticky otevřou a rozzáří a neexistuje důvod, proč je nenosit! Jen se vyhněte výrazným barvám, volte je spíš ve variantě stříbrné, zlaté nebo rose gold.

Hledáte něco extra? Pak zkuste k líčení přidat i lesklé kamínky! Vybírejte co nejmenší a nalepujte je lepidlem na řasy, kam se vám zlíbí.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Etro na jaro/léto 2022Foto: Profimedia.cz

Clean look trend

A co přinášejí sociální sítě? Na TikToku najdete spoustu videí na téma „clean look trend“. Jde vlastně o denní líčení, které v sobě kombinuje prvky, jež jsou právě nejvíc in. To znamená: vlasy stažené do nízkého drdolu a s pěšinkou uprostřed, šťavnatá a zářivá pleť ošetřená krémem s SPF, obočí jemně doladěné tužkou a především vyčesané gelem.

Nesmíte zapomenout sjednotit oční okolí korektorem, natočit řasy kleštičkami a zvýraznit řasenkou a na rty nanést lesk nebo tónovaný balzám. Celek je pak doladěný minimalistickými, ideálně zlatými, šperky. Jde v zásadě o „no-makeup makeup look“, ale generace Z si ho nazvala trochu jinak.

Foto: Profimedia.cz

Hailey Bieber podruhé – clean look je pro ni typickýFoto: Profimedia.cz

Konturka a kajalová tužka

Připravte se, letos budou v líčení dominovat devadesátky. „Ve velkém se vrací konturka kolem rtů a kajalová tužka na oči. Přechází se ke stylu líčení, které bylo trendy v devadesátých letech,“ předpovídá Koki.

A to potvrzuje i Soňa Šajdáková: „Jedním z mých velmi oblíbených trendů jsou vykreslené rty konturkou, která je tmavší než rtěnka. Zkuste je vykreslit neutrální hnědou a samotné rty vyplnit třeba červenou rtěnkou. Nebo ji vyměňte za lesk!“ Ústa můžete tužkou i trochu zvětšit, ale pozor – jen nenápadně, nesmí to být příliš poznat.

Foto: instagram.com/koki9_official

Inspirujte se líčením make-up artistky Koki. Kajalovou tužku nemusíte vybírat jen černou nebo hnědou, odvažte se!Foto: instagram.com/koki9_official

Monochromatický a růžový look

Namalujte si budoucnost narůžovo! Inspirujte se skoro pohádkovým líčením z přehlídky návrhářky Anny Sui. Důraz na tvářenku byste našli i na dalších přehlídkách. O to víc vynikne, když ji propojíte i se stejným odstínem očních stínů. Tvářenka se nenanáší jen na jablíčka tváří, ale klidně i na lícní kosti – můžete si tak obličej i lehce zúžit.

Foto: Profimedia.cz

Modelka na přehlídce značky Anna Sui pro jaro/léto 2022Foto: Profimedia.cz

Načítám