Hlavní obsah

Cibulová marmeláda. Skvělá k masům, sýrům i na koláče!

Hodnocení:
(629)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Sladce pikantní cibulová marmeláda je naprosto fantastickým doplňkem na chlebíčky, slané koláče i jen tak k masům a sýrům. Nepotřebujete nic zvláštního. Ale pozor: rychle na ni vzniká závislost!

Ingredience pro:
1 sklenice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 kg červené cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička tymiánu
  • 200 ml červeného vína
  • pepř
  • 3 lžíce hnědého přírodního cukru
  • 2 lžíce balzamikového octa
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli (já dala červenou, ale stejně dobře můžete použít i žlutou) oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. Nenechte se zastrašit jejím množstvím, cibule později hodně zredukuje objem.

Krok 2: Na velké pánvi rozehřejte olej a proužky na ní za občasného míchání asi 20 minut opékejte.

Krok 3: Přidejte sůl, tymián nebo rozmarýn, červené víno, pořádnou dávku čerstvě mletého pepře, cukr a balzamiko a ještě asi 15 minut povařte, až se odpaří většina tekutiny a cibuláda bude mít konzistenci jako ve videu.

Tip: Použijte teplé či studené. Směs uchovávejte ve vymyté sklenici a nabírejte vždy čistou lžičkou, v lednici vám vydrží kolem dvou týdnů.

Zkuste i hříšně dobrou variantu cibulády se slaninou nebo se podívejte na další ověřené „nakládací“ recepty.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama