Hlavní obsah

Co můžete udělat, aby se do vašeho života dostalo víc sexu?

Foto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Foto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Reklama

Kdo by nechtěl mít uspokojivý milostný život! Někdo by se miloval denně, jinému stačí mazlení. Libido a přírodu obelstít nelze, proto se někteří perou s nedostatkem touhy. Jak se to dá „opravit“?

Článek

Stačí se rozhlédnout okolo sebe. Kdo může říct, že žije plnohodnotný sexuální život, ve kterém jsou oba partneři nadmíru spokojení? Takových dvojice je strašně málo. Studie naznačují, že jedno ze tří britských a amerických manželství se potýká s nedostatkem sexu. Konkrétně Britové zaznamenávají největší pokles sexuální aktivity v průběhu zkoumaných 21 let. A příčina?

Britská sexuoložka Tracey Cox říká, že vztahy a láska nejsou založeny výhradně na sexu. „Zamilujeme se a usadíme z mnoha důvodů, nejen kvůli sexuální kompatibilitě. Navíc je na začátku vztahu opravdu těžké odhadnout, kolik sexu partner potřebuje, neboť v tuto dobu mají všichni zamilovaní vysoké sexuální nároky,“ uvádí odbornice na svém blogu.

Přijměte se

Pro ty, kdo na tom s touhou nejsou zrovna nejlépe, naštěstí existuje řešení! „Nejdřív se přestaňte obviňovat z toho, že se vám leckdy do sexu nechce. To je ta nejzásadnější rada,“ podotýká Tracey Cox.

Přirozená hladina testosteronu je mimo lidskou kontrolu. Nechtějte násilně předělat sebe nebo partnera. Nevadí, že se nemilujete každý den. Problémem však je, pokud to vztahu škodí, a vy s tím přesto odmítáte cokoli udělat. Někdy se stačí podívat třeba na erotický film. I když je pravda, že člověk s nízkým libidem je často považován za příčinu problému, má v rukou neskutečnou moc. Určuje totiž, kolik sexu v partnerství je a bude.

Foto: BaanTaksinStudio, Shutterstock.com

Aktivnější partner by se tomu druhému měl přizpůsobit. Nikdo nikoho nemůže k milování nutit proti jeho vůli. Určitá vstřícnost je však žádaná a nutnáFoto: BaanTaksinStudio, Shutterstock.com

Hledejte kompromisy, ne výmluvy

Pokud nechcete pohlavní styk, co orální sex nebo párová masáž? „Měli byste být schopni partnerovi nabídnout fyzickou intimitu a mazlení,“ podotýká Tracey Cox. Pochopitelně, že na sex dojít nemusí, ale když protistranu odstrčíte se slovy „dnes ne“ a sednete si na druhou stranu gauče, věřte, že se moc dobře necítí. Sex odmítnout můžete, ale milovanou osobu ne.

Dopřejte druhému pocit, že i tak vám na něm záleží. Pohlaďte ho a proneste, že zítra (či pozítří) si to určitě vynahradíte. Předem avizovaný termín je důležitý! Partner díky tomu ví, že s ním stále počítáte. Tíží-li vás spíš únava, požádejte ho, aby umyl nádobí, zatímco vy si dáte koupel. Nebojte se dohodnout si lepší podmínky.

Stimulujte sami sebe

Vytvořte si seznam svých oblíbených sexuálních pozic, hraček, lubrikantů nebo fantazií. Oba dva. Seznam neustále aktualizujte, přepisujte, doplňujte a rozšiřujte. Díky tomu se začnete na sex o trochu víc soustředit a lépe se naladíte. Dobrou volbou je i sexuální deník plný erotických myšlenek a toho, co je vyvolává. „Mějte přehled o tom, co na vás působí. Se získanými informacemi můžete manipulovat ve svůj prospěch,“ objasňuje britská sexpertka.

Foto: Forewer, Shutterstock.com

Zjistěte, co vás vzrušuje, co na vás působí. Nechte se unášet erotickými myšlenkami a sepište si jeFoto: Forewer, Shutterstock.com

Věnujte si čas

Přes pracovně náročný týden je komplikované užít si milování. Není divu, že se radši vyspíte! To vám ale nebrání v plánování romantických víkendů. Připravte snídani do postele, dejte si společnou sprchu, povídejte si. Večer odpočívejte u dobrého filmu.

Vysledujte, která denní doba vám na fyzický kontakt vyhovuje nejvíc. Podle vědců je ideální čas na divočiny ve tři ráno. Okolo osmé ranní se zase předpokládá výdrž. A co se týče orgasmu, tak den před menstruací je to naprosto ideální. Pohlavní orgány jsou totiž slušně prokrvené. (A je tu ještě něco, co vám v milostném životě pomůže).

Dohodněte si signál

Pokud zahájíte milostné setkání, ujistěte se, že je to zřejmé. „Jestli na to váš partner není zvyklý, nemusí vaše signály pochopit a může to dopadnout katastrofálně. Proto je vhodné domluvit si soukromý kód,“ navrhuje Tracey Cox. Co takhle „dostaveníčko“ nebo třeba „karaoke“? Jakmile to jeden z vás řekne, druhý okamžitě pochopí, že ložnice je otevřená.

Pokud jste do sexuálního života nevložili aktivní úsilí minimálně šest týdnů, poraďte se s lékařem. Za nechutí mohou stát i rozhozené hormony či jiný zdravotní problém.

A co pro aktivitu svého milostného života děláte vy? Nebo trpíte sexuální anorexií?

Reklama

Načítám