Hlavní obsah
3,3
(274)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Sezona bublanin a koláčů s čerstvým lesním ovocem pomalu končí, na scénu se opět vracejí bábovky. Nejhezčí jsou ty, které kombinují světlé a tmavé těsto, a nejvláčnější z nich je tahle tvarohová.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
Tvarohové těsto
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 ks vanilkového pudinkového prášku
  • 50 g cukru moučka
Čokoládové těsto
  • 3 ks vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 100 ml mléka
  • 80 ml oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 ks prášku do pečiva
Na formu a dokončení
  • 20 g másla
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 lžičky kokosového oleje
Článek

01.

Formu na bábovku řádně vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Ve větší míse smíchejte lžící všechny suroviny na tvarohové těsto a dejte na chvíli stranou.

02.

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Do druhé mísy rozklepněte celá vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do světlé nadýchané pěny. Postupně zašlehejte i mléko a olej. Prosejte mouku s práškem do pečiva a kakaem. Postupně přidejte k vaječné pěně a dobře promíchejte.

03.

Do spodku bábovkové formy vlejte polovinu kakaového těsta a na ni rozprostřete celou tvarohovou hmotu. Na vrch nejlépe lžící naklaďte zbytek kakaového těsta.

04.

Pečte 10 minut při 200 stupních, poté plamen stáhněte na 170 stupňů a pečte ještě asi 20-25 minut. Nechte 10 minut chladnout ve formě, a poté vyklopte na tác.

05.

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu s kokosovým tukem a bábovku dozdobte.

Tak co? Máte také nějaký oblíbený recept na vaši rodinnou bábovku?

Reklama

Související témata:

Načítám