Hlavní obsah
2,5
(36)
Foto: Lucie Frantová

Foto: Lucie Frantová

Aktualizováno

Vůně pomerančové kůry a zázvoru udělá z vašeho moučníku neodolatelný kousek. Vyzkoušejte voňavé tartaletky, po kterých se jen zapráší!

1 hod.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Těsto
  • 100 g hladké mouky
  • 150 g ořechů
  • 130 g másla
  • 1 ks vejce
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 120 g pomerančové marmelády
  • 1 lžíce pomerančového likéru
  • 200 g hořké čokolády
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 10 g kandované citronové kůry
  • 1 lžička skořice
  • 6 lžic smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Do mísy prosejte hladkou mouku, mleté vlašské ořechy, cukr a špetku soli. Promíchejte a přidejte na kousky nakrájené máslo a vejce. Vše důkladně propracujte, aby vzniklo hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte chvíli odpočinout v chladu.

02.

Z vychladlého těsta (recept na domácí listové)  vyválejte plát a vykrojte kolečka o něco větší, než jsou formičky na tartaletky. Těsto do nich přeneste tak, aby vznikly okraje. Na každý dejte kousek pečicího papíru a nasypte fazole, aby se těsto zatížilo a nevyboulilo. 

03.

Vložte do trouby a pečte asi 20 minut. Pak odstraňte papír a fazole. Ještě horké koláčky potřete na dně vrstvou pomerančové marmelády smíchané s najemno nastrouhaným zázvorem (můžete přidat a trochu koňaku).

04.

Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu (3 způsoby, jak rozpustit čokoládu). Vmíchejte do ní smetanu, skořici a nadrobno nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru. Hotový čokoládový krém naneste na vrstvu z pomerančové marmelády, uhlaďte a koláčky nechte asi hodinku v chladu.

Taky milujete čokoládu? V jaké podobě ji máte nejraději?

Reklama

Související témata:

Načítám