Hlavní obsah

Zkrácené sako slaví comeback aneb Jak nosit zdánlivě nepraktický kousek moderně

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další z trendů, který jsme si vzali na mušku, je zkrácený blejzr. Ten můžete aktuálně najít v obchodech samostatně i jako součást obleku. Vyzkoušeli jsme, zda stojí tento kousek zařadit do své garderoby.

Článek

Jednou už tady bylo a ani to není tak dávno. Řeč je o zkráceném saku, které bylo must have kouskem v roce 2008 a mě tento kousek v černé barvě a s výraznými rameny pořád visí ve skříni. Trendy odcházejí i přicházejí, a tak nastal čas pustit si tento kousek do šatníku znova. Jak ho nosit v roce 2022?

Sako elegantně

Sako v tlumené šedozelené si zaslouží doplnit trochou barev. Letošní jaro se jim ostatně ani nemůžete vyhýbat. Žádoucí je také experimentovat s kombinacemi, proto jsem se nebála vybrat odstíny, které k sobě na první pohled neladí. Zbytek outfitu jsem ale ponechala v podobných tónech, tudíž jsem zvolila světlé slim džíny a kotníčkové boty na podpatku.

U takového outfitu je lehké sklouznout k příliš vyzývavému stylingu. Zkrácená délka totiž velmi zvýrazní boky a pozadí a může podpořit postavu přesýpacích hodin. Vyhýbala bych se proto spojení výstřihu a podpatků, buď jedno, nebo druhé!

Foto: Jakub Jurdič

Sako Reserved (starší kolekce); top Lindex, 499 Kč; džíny H&M, 499 Kč; boty Tamaris, 1980 KčFoto: Jakub Jurdič

Sako sportovně

Vyvážená kombinace elegantních a sportovních kousků, to je kombinace, kterou nosím nejraději! Sako skvěle „shodí“ obyčejné tričko. Bílá a černá je jasná, ale k odstínu mint sedí i světle růžová s červeným nápisem. K tričku jsem oblékla klasickou pouzdrovou sukni, kterou zase utlumí sportovní ugly sneakers. Ty mám v botníku už nějakou dobu, ale podobné modely pořád najdete mezi novinkami.

Většinou jsou crop saka střihem oversized, proto se nebojte vyzkoušet menší velikost, jako jsem to udělal já. Nebude pak tolik rozšiřovat trup a může lépe sedět. V tomto outfitu jsem se cítila opravdu skvěle, crop blejzr je pro mne lepší volba než sako dlouhé, ve kterém si občas připadám „ztracená“ a vlastně ho příliš nenosím.

Foto: Jakub Jurdič

Sako Reserved (starší kolekce); sukně Orsay (starší kolekce); tričko Lindex, 499 kč; boty Deichmann (starší kolekce)Foto: Jakub Jurdič

Závěr? Sako jsem zakoupila v rámci obleku, ale spíš než dohromady s kalhotami ho unosím zvlášť, i k volnočasovým outfitům. Na teplejší dny pro mě bude protipólem ke kožené bundě a upřímně, tento zdánlivě přehnaný a nepraktický kousek mě více než potěšil. Nenechte se proto odradit fotkami na e-shopech, kde ho kombinují často jen tak, aby vyniklo holé břicho. Existují další způsoby, jak ho unosit – třeba se širokými kalhotami.

Crop blejzr

Foto: Archiv firem

Zleva: Sinsay, 419 Kč; Monki, 960 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1999 Kč; Vero Moda, 999 Kč (prodává About You)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1199 Kč; Trendyol, 549 Kč, prodává FactCoolFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč; Bershka, 699 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám