Hlavní obsah

Protáhnou nohy a zúží stehna: jak nosit zvonáče v roce 2022, abyste nevypadala jako členka ABBY

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvonáče jsou zpět. Pro někoho důvod k radosti, pro někoho k vzteku. Trend jsem si vyzkoušela na vlastní kůži. Jak rozšířené kalhoty nosit moderně?

Článek

S kolegyněmi jsme se shodly, že když už jste jednou nějaký trend zažily, podruhé se vám stejná móda nosit nechce. Někdy to může být ale i jinak, pokud se jedná o nějaký váš oblíbený kousek. Já to můžu říct o zvonových džínech. Čím větší zvony, tím lepší! Jak je zařadit do šatníku v roce 2022? Vyzkoušela jsem dvě rozdílné inspirace podle slavných žen.

Zvony à la Cindy Crawford

Konečně kalhoty, které mohou konkurovat nesmrtelným slimkám! Ty už kralovaly příliš dlouho. Ovšem supermodelka z 90. let je střihu bootcut věrná celá léta, proto jsem si právě Cindy Crawford (56) vzala jako inspiraci. Když se ke zvonům oblečete minimalisticky, jako to má ona v oblibě, nikdo si vás nesplete s členkou kapely ABBA.

Kalhoty vyberte takové, jaké se lehce rozšiřují už nad koleny. Díky tomu bude efekt zúžených stehen co největší. Některé modely jsou totiž upnuté v oblasti stehen až moc a volnější jen okolo lýtek a to může mít právě opačný účinek.

Bílá košile volnějšího střihu a béžový trenčkot v kombinaci s modrým denimem nezklamou. A všimněte si, že kabát je dvoubarevný! Jestli si budete letos pořizovat nový, hledejte právě takový s nějaký zajímavým detailem.

Foto: Jakub Jurdič

Džíny Mira Lindex, 1499 Kč. Trenčkot Only, 1949 Kč, prodává Zoot. Boty Caprice, 1923 Kč, prodává Eobuv. Košile Lindex, 899 KčFoto: Jakub Jurdič

Zvony à la Bella Hadid

Druhá varianta outfitu se zvonovými džínami musela být volnočasová! Kalhoty jsem doplnila pastelovými barvami na teniskách i na zkráceném kardiganu – tak to ráda nosívá modelka Bella Hadid (25). I když jsem se ve zvonáčích cítila s plochými teniskami dobře, na fotografii je rozdíl opravdu patrný: o chlup lépe budou vždy vypadat v kombinaci s podpatky.

Závěr? Jsem upřímně ráda, že džíny bootcut zažívají comeback. Jsou slušivé a každému outfitu přidají něco navíc. Ideální jsou modely s vysokým pasem, protože vytvoří perfektní siluetu.

Foto: Jakub Jurdič

Džíny Mira Lindex, 1499 Kč. Svetr H&M, 599 Kč. Tenisky Converse, 1989 Kč, prodává ZootFoto: Jakub Jurdič

Zvonové džíny

Foto: Archiv firem

Zleva: Only, 909 Kč, prodává About You. H&M, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč. Trendyol, 649 Kč, prodává BezvasportFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull&Bear, 599 Kč. Bershka, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Answear Lab, 1099 Kč. S.Oliver, 1779 KčFoto: Archiv firem

Jak nakupovat?

Jestli chtějí v obchodech, co se střihů týče, zmást zákaznice co nejvíc, tak se jim to daří. Džíny, které jsem si zkoušela, nesly název bootcut. Zvony najdete i pod názvem flare. Nicméně někdy vypadají stejně i džíny straight nebo wide leg. Nenechte se svazovat názvoslovím a jednoduše zkoušejte.

Načítám