Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Listové těsto je oblíbené pro jednoduchost přípravy i svoji nezaměnitelnou křehkost. Neváhejte, zaběhněte do obchodu pro svoje oblíbené těsto a připravte si mlsání či netradiční lehkou večeři! Cuketové růžičky s ricottou si oblíbíte!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
  • 1 ks cukety
  • 250 g listového těsta
  • 100 g ricotty
  • 1 ks vejce
  • 10 ks sušených rajčat
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Cuketu omyjte a škrabkou na brambory nebo ještě lépe tou na sýry (je širší) cuketu „nakrájejte“ na podélné proužky. Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy široké přibližně 3,5 centimetru a o kousek kratší, než je délka proužků cukety.

02.

Vajíčko rozšlehejte a asi polovinu ho smíchejte s ricottou, směs zlehka osolte a opepřete. Rajčata nakrájejte na čtvrtiny. Proužek těsta potřete ricottovou směsí, položte na ni cuketu tak, aby asi o 0,5 centimetru přesahovala kraj těsta, na ni položte 4 kousky rajčete a celé to stočte jako šneka tak, aby střed byl o něco výše.

03.

Podle potřeby spojte párátky a hotové růžičky klaďte nastojato vedle sebe na plech vyložený papírem. Pečte při 210 stupních asi 12–15 minut dozlatova.

Napadlo vás někdy podávat jednohubky na sladko? Určitě vyzkoušejte ty banánové v čokoládě.

Reklama

Související témata:

Načítám