Hlavní obsah
3,0
(867)
 

V zimě z brambor, v létě jedině z cukety! V troubě pečené spirálky voní po česneku a koření a příjemně křupou díky mandlovo-sýrovému kabátku. A navíc: až se podíváte na video, zjistíte, že příprava této zábavné dobroty není vůbec složitá.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 kusů
  • 3 ks cukety
  • 1/3 hrnku parmazánu
  • 1/3 hrnku mletých mandlí
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Z omytých cuket odřízněte konce, rozpulte je a do každé podélně zapíchněte špejli. Nožíkem pak cukety nařízněte do spirály – přesný návod je ve videu. Díky špejli vám zůstanou středy a spirály budou pěkně držet.

02.

Cukety dejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte je olivovým olejem. Pak je posypte (či obalte) směsí sýra, mandlí (pro levnější verzi je nahraďte strouhankou), soli, čerstvě mletého pepře, papriky, česneku a tymiánu. Kdo má rád, může přidat i špetku chilli.

03.

Pečte asi půl hodiny při 180 °C doměkka, během pečení můžete jednou otočit.

04.

Podávejte jako zábavný předkrm, originální přílohu nebo jen tak se salátem.

Souhlasíte, že jíme i očima, nebo vám je vcelku jedno, jak jídlo vypadá, hlavně, když dobře chutná?

Načítám