Hlavní obsah

Cuketové spirály s křupavým kabátkem

Hodnocení:
(803)
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

V zimě z brambor, v létě jedině z cukety! V troubě pečené spirálky voní po česneku a koření a příjemně křupou díky mandlovo-sýrovému kabátku. A navíc: až se podíváte na video, zjistíte, že příprava této zábavné dobroty není vůbec složitá.

Ingredience pro:
6 kusů
  • 3 cukety
  • 1/3 hrnku parmezánu
  • 1/3 hrnku mletých mandlí
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • olivový olej
Článek

Postup

Krok 1: Z omytých cuket odřízněte konce, rozpulte je a do každé podélně zapíchněte špejli. Nožíkem pak cukety nařízněte do spirály – přesný návod je ve videu. Díky špejli vám zůstanou středy a spirály budou pěkně držet.

Krok 2: Cukety dejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte je olivovým olejem. Pak je posypte (či obalte) směsí sýra, mandlí (pro levnější verzi je nahraďte strouhankou), soli, čerstvě mletého pepře, papriky, česneku a tymiánu. Kdo má rád, může přidat i špetku chilli.

Krok 3: Pečte asi půl hodiny při 180 °C doměkka, během pečení můžete jednou otočit.

Krok 4: Podávejte jako zábavný předkrm, originální přílohu nebo jen tak se salátem.

Souhlasíte, že jíme i očima, nebo vám je vcelku jedno, jak jídlo vypadá, hlavně, když dobře chutná?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.