Hlavní obsah
4,6
(5)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Pamatujete si ještě konzervy Trenčiansky párok s fazuľou a Ďábelské toasty? Neobešel se bez nich žádný delší pobyt pod stanem či na chatě. Pokud se vám po nich zasteskne, tady je recept. Zjistíte, že domácí verze ďábelských toastů je překvapivě rychlé a snadné jídlo – do půlhodiny máte večeři na stole.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Masová směs
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 g rajčatové omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce oleje
K podávání
  • 1 bochník chleba
  • 200 g čedaru
  • 1 stroužek česneku
Článek

Postup

01.

Ve větší a hlubší pánvi rozpalte olej. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na kostičky a osmahněte. Přidejte mleté maso, vařečkou ho podrťte a opékejte spolu s cibulí, až se vyvaří všechna tekutina, kterou maso pustí.

02.

Maso osolte, opepřete, přidejte dva prolisované stroužky česneku a chilli papričku nakrájenou na tenké proužky. Množství papričky odhadněte podle její síly a strávníků. Zamíchejte a přidejte rajčatový protlak (koncentrát) a hořčici. Opět řádně zamíchejte.

03.

Vlijte do pánve rajčatové pyré a přidejte cukr a ocet. Pod pokličkou duste přibližně 20 minut, až se chutě propojí a vznikne kompaktní, ale vlhká směs. Ke konci dušení prolisujte do pánve poslední stroužek česneku.

04.

Zatímco se připravuje maso, opečte nasucho krajíce chleba, nahrubo nastrouhejte sýr a předehřejte gril. Krajíce chleba lehce potřete česnekem, navršte na ně hotovou masovou směs, posypte sýrem a ještě krátce zapečte pod grilem.

A co vy, vzpomínáte s láskou na ďábelské tousty z dětství?

Reklama

Související témata:

Načítám