Hlavní obsah

Extra porce zdraví: Úžasné avokádové toasty s lososem

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuhle pochoutku si nesmíte nechat ujít! Připravenou ji máte za pár minut a můžete si být jisti, že si na ní smlsnete. Řeč je o avokádových toastech s lososem, které jsou zárukou zdravé a chutné snídaně!

Článek

Nastartujte svůj den super potravinou, jakou je avokádo. Plod hruškovce přelahodného je mimořádně výživný, obsahuje velké množství vlákniny a snižuje hladinu cholesterolu. Rozmazlete se a připravte během chvíle lahodnou snídani plnou zdravých tuků, vitaminů a minerálů. Ve spojení s žitným chlebem a uzeným lososem vykouzlíte luxusní snídani pro celou rodinu.

Avokádové toasty s lososem

Na 4 toasty potřebujete: 1 zralé avokádo, šťávu z půlky citronu, 2 lžičky krájených sušených rajčat, 1 lžičku najemno pokrájených kapar, sůl, pepř, 4 plátky žitného chleba, 80 g uzeného lososa. Na ozdobu: kopr, citron, slunečnicová semínka, kapary

Postup: Avokádo rozpulte, vyjměte pecku a lžící vydloubněte dužinu ze slupek. Vidličkou dužinu pořádně rozmačkejte, zakápněte citronovou šťávou, přidejte sušená rajčata, kapary, osolte a opepřete. Vše promíchejte a dejte zatím stranou.

Opečte si chleba v toastovači nebo nasucho na pánvi z obou stran a na každý plátek naneste poctivé množství avokádové směsi a plátky lososa. Toast ozdobte koprem, posypejte slunečnicovými semínky a celými kapary.

Tip: Jestli chcete dosáhnout nadýchanějšího efektu, naneste avokádo na chleba vidličkou.

Přinášíme vám tři další skvělé recepty s avokádem: vyzkoušejte polévku, čokoládovou pěnu i zapečené avokádo. A jak upravujete avokádo vy?

Reklama

Načítám