Hlavní obsah

Dietní pasti: Co má nejvíc cukru?

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z cukru tloustnete více než z čehokoli jiného. Jeho nadměrná konzumace je hlavní viník obezity i jedna z příčin nemocí srdce či některých druhů rakoviny. Jste si jisti, že ho také nejíte moc? Zkontrolujte si to!

Článek

Když spořádáte zákusek, bonbony nebo jinou sladkost, tak je vám asi jasné, že jste do těla přijali cukr. Napadá vás to ale i ve chvíli, kdy sníte něco, co chutná slaně? Víte, že se nemalou dávkou cukru dopujete i při pití ochucené minerálky?

Průměrný dospělý člověk by měl denně zkonzumovat nanejvýš 30 kostek cukru. Tato dávka platí pro celkové cukry. To jsou jednak cukry z potravin, které jsou sladké přirozeně, jednak přidané cukry z různých sušenek, pečiva, omáček a dalších průmyslově zpracovaných produktů.

Zdá se vám to hodně? Nemělo by, podle statistik většina Čechů tuto porci překračuje. Jde to skutečně hravě. Podívejte se, kolik cukru v sobě mají vaše oblíbené potraviny!

Máte odhad, kolik cukru denně přijmete?

Související témata:

Načítám