Hlavní obsah

Do naha! Na světě najdete restaurace a hotely jen pro naháče

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Slunění se na nudapláži vám nedělá problém a nešokují vás ani výstavy živých nahých žen, které byly v nedávné době k vidění v Praze? Dnes můžete v rouše Evině klidně i stolovat v přeplněné restauraci nebo se stát součástí populární instagramové výzvy. Pojďme se na ty naháče podívat.

Článek

Nahota už asi nepřekvapí v létě na dovolené u moře či při různých demonstracích a protestních akcích. Milovníky naturismu ale můžete potkat i na méně obvyklých místech, nebo při činnostech, kde byste to nečekali.

Večeře pro odvážné 

První francouzskou nudistickou restauraci si otevřeli v roce 2017 přímo v Paříži bratři Mike a Stéphane Saada. Zatemněná okna a přísný zákaz používání telefonů v ní zaručil, že hosty nebude nikdo cizí okukovat. Nezvyklý gastronomický zážitek ale zřejmě nelákal tolik, jak podnikatelé očekávali, a tak kvůli nízkému zájmu tento měsíc zavírají. Francie je přitom jednou z nejnavštěvovanějších nudistických destinací.

Foto: Profimedia.cz

Nahou večeři si v Paříži užijete jen do konce února, pak se jediný nudistický podnik ve francouzské metropoli zavíráFoto: Profimedia.cz

Dovolená v Edenu

Zatímco nahaté stolování si početné fanoušky nenašlo, nahých hotelů existuje po světě hned několik – můžete se vydat do Mexika, Karibiku, Francie, Německa, Indie ale i konzervativní Anglie. Bez šatů (6 důvodů, proč spát nahá) můžete v podobných zařízeních nejen na pláž nebo do wellnesu, ale i do restaurace, korzovat po hotelových chodbách, nebo lze vyrazit na nudistický výlet lodí po okolí. Na Krétě mají dokonce hotel, kde je bez oblečení i veškerý personál. Ve Španělsku zamiřte do Hotelu Vera Playa Club, kde máte k dispozici celé uzavřené naturalistické městečko. Nazí můžete zamířit i na místní pláž, promenádu i do četných barů.

Foto: Profimedia.cz

Sousedé birminghamského hotýlku Clover Spa & Hotel se sice bouří, přesto má i v konzervativní Anglii nudistický hotel návštěvníků dostFoto: Profimedia.cz

Naháči u vody

Na nudapláži nebo v lázních vás možná nahota nepřekvapí, ale co třeba v akváriu? Blue Reef Aquarium v britském městě Newquay drží zajímavý rekord: během Nude Festu v roce 2014 zde byla naráz nejpočetnější skupina nahých lidí, která kdy byla na prohlídce akvária. Proč zrovna toto spojení, zůstane asi tajemstvím, stejně jako otázka, co na to říkaly rybky.

Foto: Profimedia.cz

Nejvíc naháčů naráz v akváriu – do knihy rekordů se lze zapsat i tak bizarní záležitostíFoto: Profimedia.cz

Hra na nahotu

Nahota v divadle není zas tak neobvyklým prvkem. Ovšem na scéně baletu možná překvapí a poskakující části obnaženého těla mohou působit až rušivě. Přesto je nahých baletních představení hned několik. Tanečnice a choreografka Milena Sidorova představila ukrajinským milovníkům umění jeden sólový projekt a jeden duet, ve kterém nechá rozehrát pohyby lidského těla v jeho nejpřirozenější podobě (8 důvodů, proč ženám nahota zdravotně prospívá). Rovněž belgickým divákům dopřál Jean-Philippe Rameaus baletní představení, kde se to hemžilo více nahými než oblečenými tanečníky. V Paříži zas pro nudisty připravili začátkem roku představení, na kterém byli nazí nejen herci, ale odhodit oblečení museli i přítomní diváci.

Foto: Profimedia.cz

V umění má nahota své stálé místo, obvykle ale pouze na jevišti, toto pařížské představení je výjimkouFoto: Profimedia.cz

Nahý hit Instagramu

Co chvíli se objeví nějaká nová výzva, kvůli které lidé na sociálních sítích sdílí tzv. belfie (fotky svého pozadí), thigh gap (mezeru mezi stehny) nebo bikini bridge (musíte být tak štíhlé, aby vám vleže na zádech trčící pánevní kosti nadzvedávaly spodní díl plavek a tvořily pomyslný most). I nudisté mají svůj fenomén a s chutí sdílí tzv. bum-bearing. Jde o to, vyfotit své pozadí na nějakém místě s co nejúchvatnějším výhledem.

Foto: Profimedia.cz

Selfie je pro nudisty nuda, raději sdílí svůj zadekFoto: Profimedia.cz

A co vy, je vám nudismus blízký?

Reklama

Načítám