Hlavní obsah

Schováte se za papír? Bizarní způsoby, jak změřit tloušťku

Foto: Body Stock, Shutterstock.com

Foto: Body Stock, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šílených výzev na sociálních sítích je spousta. Známé jsou fotky nohou vleže na zádech, které měly dokázat štíhlá stehna. Také vlna fotografií „čáry mezi břišními svaly“ se hojně uchytila. Slyšeli jste ale třeba o měření papírem A4? Podobné specialitky jsou populární hlavně v Asii. Vybrali jsme pro vás nejšílenější trendy, které mají dokázat extrémní štíhlost!

Článek

Všelijaké hloupé výzvy dělají i mnohé celebrity, a proto se nelze divit, že získávají rychle na popularitě. A to především u dospívajících. Problém je, že instagramové výzvy  jsou často nejen druh zábavy, ale můžou být v tomto věku i nebezpečné a vést k poruchám příjmu potravy. Které jsou úplně nejbizarnější?

Pas podle listu papíru

Od Asiatek se tak nějak očekává, že budou malé a útlé. A aby svou perfektní postavu předvedly, vymýšlejí si různé výzvy, ve kterých to chtějí dokázat. Nejvíce nápadů pochází právě od Číňanek a Japonek, jeden je například na hashtagu #a4waist. Dívky tu za pomoci papíru velikosti A4 předvádějí, jak mají štíhlý pas. Na fotce drží těsně před tělem tento papír postavený na výšku. Ideální je, když zpoza papíru není tělo vůbec vidět, což znamená, že mají pas užší, než je šířka stránky. Ta přitom měří pouhých 21 centimetrů.

Pomocí bankovky

Podobně funguje také test hubenosti zápěstí. Bankovku, obvykle sto jüanů, si dívky obtáčí kolem zápěstí. V této výzvě je úspěšný každý, kdo si ji dokáže omotat kolem ruky tak, že se její konce dotýkají. Pro pokročilé je pak ještě varianta s menší bankovkou v hodnotě padesáti nebo pěti jüanů.

Mincemi na klíční kosti

Jedním z dalších testů je takzvaná „collarbone challenge“ (výzva klíční kosti). V této výzvě se soutěží o to, kolik drobných mincí udržíte v důlku klíční kosti. Čím větší propadlina, tím více mincí se tam vejde, a tím pádem lépe. Dalším bizarním testem je opět přeměřování zápěstí, také mincemi. Na vytočené zápěstí palcem nahoru si dívky pokládají jeden jüan, který má průměr 25 milimetrů. V ideálním případě by mělo být zápěstí pod mincí z této užší strany úplně schované. Kdo se chce opravdu „předvést“, může použít i menší drobné.

Foto: Valeri Potapova, Shutterstock.com

Mince v důlku klíční kosti i na zápěstí – to jsou techniky měření štíhlosti v AsiiFoto: Valeri Potapova, Shutterstock.com

Místo metru iPhone 6

Co ale když chcete předvést světu, jak štíhlé máte nohy? Podle Asiatek jen tak nějaká mezera mezi stehny nestačí. Je potřeba si nohy přesně přeměřit a zdokumentovat ve výzvě „iPhone knees“ (iPhone kolena). Asi jste se už dovtípili, že k ní budete potřebovat konkrétní mobilní telefon. Jde o iPhone 6, jehož délka je asi 13,8 centimetrů. Telefon si na šířku položíte na stehna, těsně nad koleny. V tom nejlepším případě by vám telefon měl zakrýt obě nohy.

Obrácené modlení

Nejen šířka iPhonu je k přeměřování dobrá, Číňanky dovedou skvěle využít i to, jak je tenhle telefon tenký. Proto má hlavní úlohu také ve „reversed praying challenge“ (výzvě obráceného modlení). Při té je třeba přiložit k sobě dlaně za zády jako při modlení. Kdo mezi rukama udrží mobil, je údajně dostatečně štíhlý. Tuhle výzvu si v Asii oblíbilo i dost mužů. Přitom to závisí mnohem víc na tělesné pružnosti a genetických předpokladech než na postavě.

Dotkni se pupíku

Dalším nápadem je výzva „belly button challenge“ (dotkni se pupíku). Samozřejmě je v tom ale háček – rukou byste se měli obejmout zezadu za zády a obtočit paži kolem těla až dopředu na pupík. Pokud se nedotknete, nejste dostatečně štíhlí.

Můstek z kostí

Jedním z velmi populárních trendů je také „bikini bridge challenge“ (výzva bikinového můstku). Na Instagramu se objevilo kolem 30 tisíc fotek s touto výzvou. Jde o to, aby dívkám trčely pánevní kosti vleže na zádech tak moc, aby nadzvedávaly spodní díl plavek a tvořily most mezi dvěma kostmi.

Pokud chcete i vy zhubnout, sledujte náš „Hubnoucí speciál“, ve kterém najdete každý týden jídelníček i odborné rady trenérky, jak docílit vysněné postavy. Výzva je na tři měsíce a ty ženy, kterým se shodit podaří, budou odměněny! Začínáme už v pondělí, 7. ledna! Zhubněte s Proženy.cz zdravě a trvale až o dvě konfekční velikosti!

Načítám