Hlavní obsah

Domácí madlenky ke kávě

Foto: Lenka Philippová

Domácí pomerančové madlenkyFoto: Lenka Philippová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rády si odpolední kávu zpříjemníte nějakou drobnou sladkůstkou? Podlehněte domácím madlenkám – sušenkám, po kterých se do večera zapráší!

Článek

Informace o receptu

  • snadné
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • levné

Použité ingredience

  • 8 lžic rozpuštěného másla
  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku krystalového cukru
  • 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • čokoláda na vaření

Návod k přípravě

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Formičky na madlenky hodně vymažte máslem a vysypte moukou. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem, dokud neztrojnásobí svoji velikost. Budete šlehat pravděpodobně až 10 minut, vyšlehaná hmota musí být hodně hustá. Zamíchejte do ní pomerančovou kůru a šťávu. Pomalu přimíchávejte směs mouky, prášku a soli a rozpuštěné máslo. Zamíchejte, aby se směs spojila. Zakryjte a dejte do chladničky na 2 hodiny až celou noc. Druhý den těsto zlehka zamíchejte, dejte do každé formičky lžičku těsta do středu a zaklepejte s ní, aby vyšly ven bublinky. Pečte cca 10–12 minut, dokud nebudou po okrajích zlatavé. Ihned po vytažení vyklepněte z formiček. Po vychladnutí namočte v rozpuštěné čokoládě.

Reklama

Načítám