Článek
Informace o receptu
- snadné
- 90 minut
- 4 osoby
- levné
Použité ingredience
- 8 lžic rozpuštěného másla
- 3 vejce
- 3/4 hrnku krystalového cukru
- 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- čokoláda na vaření
Návod k přípravě
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Formičky na madlenky hodně vymažte máslem a vysypte moukou. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem, dokud neztrojnásobí svoji velikost. Budete šlehat pravděpodobně až 10 minut, vyšlehaná hmota musí být hodně hustá. Zamíchejte do ní pomerančovou kůru a šťávu. Pomalu přimíchávejte směs mouky, prášku a soli a rozpuštěné máslo. Zamíchejte, aby se směs spojila. Zakryjte a dejte do chladničky na 2 hodiny až celou noc. Druhý den těsto zlehka zamíchejte, dejte do každé formičky lžičku těsta do středu a zaklepejte s ní, aby vyšly ven bublinky. Pečte cca 10–12 minut, dokud nebudou po okrajích zlatavé. Ihned po vytažení vyklepněte z formiček. Po vychladnutí namočte v rozpuštěné čokoládě.