Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Pusťte se do šlehání sněhu z bílků. Když začnou pořádně pěnit, postupně zašlehávejte cukr a pokračujte, až je sníh úplně tuhý. Pak do něj jeden po druhém zašlehejte žloutky. Nakonec opatrně vmíchejte mouku prosetou se škrobem. Těsto naberte do cukrářské zdobičky a na plech vyložený pečicím papírem dělejte s dostatečnými rozestupy kýžené tvary piškotů. Poprašte trochou moučkového cukru a nechte zaschnout. Pečte asi 12 až 15 minut dozlatova.
02.
Mezitím připravte krém. Z pudinkového prášku a mléka uvařte hustější pudink. Nechte ho vychladnout a během chladnutí pravidelně míchejte, aby se neudělal škraloup. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Zašlehejte do něj pudink o pokojové teplotě a nakonec marmeládu a podle chuti i citronovou šťávu. Použít můžete také čerstvé ovoce. Na uvedené množství krému je potřeba asi 250 g ovoce (např. malin, jahod, ostružin...), které rozmačkáte na kousky a krátce svaříte s trochou vody a cukru, dokud hmota nezhoustne. Vzniklou omáčku používejte až zchladlou na pokojovou teplotu.
03.
Vychladlé piškoty spojujte krémem.
Už jste zkoušeli péct piškoty? A jak se vám povedly?