Hlavní obsah
3,1
(115)
Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Aby maso z grilu mělo ten správný chuťový šmrnc, můžete ho před úpravou naložit – třeba do domácí marinády, kterou si vyrobíte na míru vlastnímu jazýčku.

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 skleničku
  • 70 ml světlého piva
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička chilli koření
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 g tabaska
Článek

Postup

01.

V misce smíchejte pivo, olej, sůl, cukr a sójovou omáčku bez lepku, přidejte lžičku hořčice a důkladně promíchejte.

02.

Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a dochuťte chilli kořením a pár kapkami tabaska.

03.

Do připravené marinády vložte maso podle libosti a nechte alespoň pár hodin uležet.

Zalíbilo se vám experimentovat? Pak vyzkoušejte vepřové špízy s asijskou marinádou nebo levný vepřový bok v medové marinádě. A zkuste i další omáčky na grilování.

Reklama