Hlavní obsah

Vypečená dobrota: Kuřecí paličky v limetkové marinádě jsou dokonalé!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpříjemněte si večer s přáteli a připravte pro ně kuřecí paličky naložené v lahodné limetkové marinádě s chilli papričkou. Neváhejte a vyzkoušejte tuto variantu, úspěch máte jistě zaručen!

Článek

I takovou klasikou, jakou jsou kuřecí paličky, můžete své hosty překvapit! Stačí je naložit do skvělé limetkovo-pálivé marinády a budete hvězdou večera! Navíc vám jejich příprava nezabere moc času, stačí je dopředu naložit a před příchodem hostů vložit do trouby. Vaši přátelé budou nadšení!

Kuřecí paličky s limetou a chilli

Na 8 paliček potřebujete: 8 kuřecích paliček, 1–2 chilli papričky, 2–3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 1 lžíci sójové omáčky, 3 stroužky česneku, šťávu a nastrouhanou kůru z 1 limety, hrstku bylinek (tymián a libeček), sůl, citronový pepř, pár snítek libečku a tymiánu

Postup: Kuřecí paličky opláchněte, nechte okapat a připravte marinádu. Z chilli papričky vyjměte semínka a nakrájejte ji nadrobno. Množství volte dle stupně pálivosti a vašich preferencí. K papričce přidejte olivový olej, med, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, limetkovou šťávu a kůru, najemno nasekané bylinky, sůl a citronový pepř. Marinádu důkladně promíchejte a přelejte ji přes kuřecí paličky. Nechte marinovat alespoň půl hodiny, ideálně však přes noc v lednici.

Naložené kuřecí paličky přendejte do pekáčku nebo zapékací mísy, přidejte snítky libečku a tymiánu a podlijte trochou vody. Vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečte přibližně 30 až 40 minut. V průběhu pečení paličky pravidelně přelévejte. V polovině pečení je otočte a pečte dozlatova.

Tip: Kuřecí paličky podávejte s bramborovou kaší přelité lahodnou limetkovo-pálivou šťávou, ozdobené bylinkami.

Už jste zkoušeli kuřecí paličky v rajčatové omáčce? Jaký recept preferujete u vás doma?

Načítám