Hlavní obsah

Domácí slupovací maska na nos: Jen ze dvou ingrediencí!

Foto: Subbotina Anna, Shutterstock.com

Foto: Subbotina Anna, Shutterstock.com

Reklama

Slupovací masky na černé tečky jsou ve světě kosmetiky známé snad všem. Věděly jste ale, že si takovou náplast na nos můžete vyrobit doma za pár korun? Mrkněte na náš návod.

Článek

Domácí masky získaly na oblibě nejen v době pandemie, kdy většina trávila více času doma. Už dříve se totiž začal prosazovat trendy DIY (Do it yourself), tedy udělej si sám. V případě domácí kosmetiky nejen ušetříte, ale můžete použít i čistě přírodní ingredience a vyhnout se tak zbytečné chemii. A nemusí jít o nějakou složitou přípravu, jako v případě slupovací masky s uhlím. Je jednoduchá, rychlá a budete potřebovat jen tři věci – bílek, černé uhlí a papírový kapesník!

Černé pleťové masky jsou oblíbené již delší dobu a je jasné proč. Obsahují totiž aktivní živočišné uhlí, které působí blahodárně na aknózní pleť a speciálně na černé tečky na nose, které spolu s odumřelými buňkami pomáhá dokonale odstranit. Proto jsme přidali živočišné uhlí z lékárny do naší masky i my. A jaký byl výsledek? To už posuďte samy při domácím testování. Zde je malá ukázka, jak postupovat. Snazší už to nebude!

Připravte si

Na domácí masku si nachystejte vejce, černé uhlí a papírový kapesníček. Dále se vám bude hodit i hmoždíř na rozdrcení uhlí a metlička na vyšlehání bílku. Na masku vám totiž bude stačit spojit pouze tyto dvě ingredience.

Foto: Tomáš Rubín

Černé uhlí i vajíčko máte jistě domaFoto: Tomáš Rubín

Jak postupovat

Foto: Tomáš Rubín

V hmoždíři nebo v misce nadrťte 3 tablety černého uhlí a v další misce trochu našlehejte bílekFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Uhlí s bílkem spojte. Papírový kapesník nastříhejte na menší obdélníčky, z nichž oddělte vždy jen jednu vrchní vrstvu. Tu budete přikládat na obličej, především na nos, ale můžete klidně i na čelo a braduFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kosmetickým štětcem naneste masku na nos a přiložte opatrně vrstvu kapesníčku, kterou znovu potřete trochu maskou. Pak pokračujte podle potřeby na další části obličeje. Následně nechte vše 15 minut zaschnoutFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Při zasychání ucítíte, jak se stahují póry. Po čtvrt hodině kapesník vezměte jednoduše za okraj a odloupněte. Pokud máte citlivou kůži se sklony k zarudnutí, sloupněte masku klidně dříve, aby tolik netahalaFoto: Tomáš Rubín

Na závěr ještě setřete případné zbytky masky tamponkem či žínkou namočenými ve vlažné vodě a pleť ještě hydratujte zklidňujícím denním či nočním krémem.

Reklama

Související témata:

Načítám