Hlavní obsah

Test redakce: Vyzkoušely jsme masky na vlasy!

Foto: plprod, Shutterstock.com

Foto: plprod, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době, kdy jsme se ocitly téměř bez kadeřnic a o své účesy musíme pečovat pouze v domácím prostředí, jsme se rozhodly vyzkoušet některé masky na vlasy. Podívejte se, které nás zaujaly!

Článek

Máte pocit, že by vaše vlasy potřebovaly po zimě pořádnou vzpruhu? Dopřejte jim domácí výživnou kúru v podobě vhodné vlasové masky. Otestovaly jsme produkty určené na jemné, dlouhé i tmavé vlasy v různých cenových kategoriích. A jak to dopadlo?

1. Balea s keratinem pro jemné vlasy

Foto: Archiv firmy

Maska na vlasy Balea Professional Oil Repair Intensiv pro jemné a suché vlasy s olejem z růží a keratinem, 90 Kč (300 ml), prodává dmFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Kateřina: Tahle maska se stala po prvním vyzkoušení pravidelnou součástí mého lockdown wellness. Mám kvalitní vlasy a normálně si na masky ani kondicionéry nepotrpím, ale v době, kdy vás kadeřník může hýčkat maximálně on-line, už bylo třeba začít jednat. A musím říct, že po masce jsou vlasy lesklé, pevné a ozdravené. Navíc velice příjemně voní, což mi hned udělá hezčí den. A líbí se mi také poměr cena/výkon, to je jasná věc.

2. Lush s henou pro tmavé vlasy

Foto: Archiv firmy

Maska na vlasy Lush Jasmine and Henna pro hebké a tmavé vlasy s červenou henou a olivovým a kokosovým olejem, 590 Kč (220 g)Foto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla: U kadeřnice jsem nebyla už čtvrt roku, zatímco normálně chodím tak po pěti až šesti týdnech na barvu i zastřižení konečků. Sice zatím ještě nemám šediny, takže barvu nutně nepotřebuju, ale přesto cítím, že moje jemné vlasy ztratily po zimě kondici. Proto jsem zvolila jasmínovou masku s henou, která je ideální pro kštici v hnědých až červených odstínech. Používám ji tak jednou týdně už měsíc a jsem moc spokojená. Vlasy jsou pevnější a po každém použití krásně lesklé. Pro mě má maska jen jednu malou nevýhodu: příliš mi nevoní.

3. Havlíkova apotéka pro hustotu a lesk

Foto: Archiv firmy

Cibulovo-fazolová vlasová maska Havlíkova apotéka pro výživu, zářivý lesk a obnovu růstu, 498 Kč (150 ml)Foto: Archiv firmy

Testovala editorka Irena: Moje vlasy se u hlavy rychle mastí, zato na koncích jsou suché. Masky používám přibližně jednou za čtrnáct dní na spodní část vlasů. Havlíkova cibulová mě potěšila vůní, je jemná a po cibuli ani stopy, spíš bych ji popsala jako lehce citrusovou. Mnohem důležitější je ale účinek: maska se dobře nanáší a stačí jí fakt málo. Mám občas tendenci vlasy přípravkem úplně obalit (takový zábal si dávám třeba v létě, kdy kvůli koupání dostávají zabrat), to je ale v tomto případě zbytečné – stačí malé množství. I to vlasům dodalo lesk a sílu a samozřejmě se i lépe rozčesávaly a já jsem je nemusela další den zase mýt. Přípravek pak taky déle vydrží! Přírodní složení už jenom podtrhuje moji celkovou spokojenost.

L’Oréal Paris na dlouhé vlasy

Foto: Archiv firmy

Regenerační maska L’Oréal Paris Elseve Dream Long na dlouhé a poškozené vlasy, 147 Kč (300 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Lucka: Mám vlasy docela dlouhé a v koncích zesvětlené. Regenerační masky jsou pro mě nutnost a ráda zkouším různé přípravky. A tenhle – z drogerie za dostupnou cenu – mě zaujal už od pohledu. A nutno podotknout, že nejvíc mě oslovila jeho vůně: vlasy po použití opravdu krásně a dlouho voní. Masku aplikuju tak jednou do týdne, nanáší se na hlavu umytou šamponem a vlasy vyhladí během minutky, nechávám ji ale působit klidně pět minut. Po opláchnutí lze vlasy hned lépe rozčesat, jsou lesklejší a hlavně hladší, takže se méně cuchají.

Yves Rocher s výtažkem z agáve

Foto: Archiv firmy

Regenerační a vyživující maska Yves Rocher Réparation na poškozené vlasy, 249 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Testovala šéfeditorka Marie: Hlavními účinnými složkami této masky jsou jojobový olej a agávové fruktany, což je druh sacharidů. Jejich cílem je zpevnění vlasů a zvýšení mikrocirkulace v pokožce hlavy, což má vést k lepší hydrataci a chránit před škodlivými látkami z ovzduší. Vlasy budete mít zkrátka dokonalé už od kořínků. Já si vlasy nebarvím ani nežehlím a foukám tak dvakrát třikrát týdně, nemám je tedy nikterak zničené. Ale už po prvním použití masky jsem viděla, že jsou vlasy lesklejší a pevnější. Zároveň mi ale přišly i trochu těžší. Nicméně benefity asi převládaly a dovedu si představit, že člověku, který má vlasy poničené víc než já, dokáže tato maska dodat pořádnou nálož živé vody.

Reklama

Načítám