Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv čtenářky

Foto: Archiv čtenářky

Jak na domácí sušenky? Zkuste třeba ty podle receptu jedné z našich čtenářek, který nám zaslala do redakce.

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 sušenek
  • 140 g třtinového cukru
  • 110 g másla
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 200 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 80 g sušených brusinek
  • 100 g bílé čokolády
Článek

Postup

01.

Vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce a sirup a opět prošlehejte. Poté přisypte mouku smíchanou s kypřicím práškem, a nakonec brusinky a čokoládu nakrájenou na kostičky. Z těsta vyválejte váleček, který zabalte do potravinové folie a vložte na hodinu do mrazáku.

02.

Předehřejte si troubu na 170 stupňů Celsia a vyndejte těsto z mrazáku. Vybalte ho z fólie, nakrájejte na kolečka široká asi 2 cm a naklaďte je na plech pokrytý pečicím papírem. Při pečení se trochu roztáhnou, tak jim nechte kolem trochu místa. Pečte asi 20–25 minut dozlatova. Výborné jsou ještě za tepla, ale studené jsou též vynikající.

Další nápady jak na brusinky v kuchyni.

Související témata:

Načítám