Hlavní obsah

Drahé kameny podle znamení: Jaký se hodí pro Býky nebo Váhy?

Foto: Monika Wisniewska, Shutterstock.com

Foto: Monika Wisniewska, Shutterstock.com

Reklama

Drahé kameny v poslední době získávají na oblibě v podobě šperků i ozdob do interiéru. Které se hodí právě pro vaše znamení a proč si je pořídit?

Článek

Různé drahé kameny a polodrahokamy na lidský organismus působí různými způsoby. Lze je však alespoň velmi zhruba rozdělit do skupin podle barev – každá z nich se pojí s jiným typem účinků. I podle toho je možné jednotlivé kameny přiřadit ke dvanácti znamením zvěrokruhu. Čtěte dále, abyste zjistili, jaké kameny si koupit nejen pro sebe, ale třeba i svým blízkým.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

K ohnivému znamení Berana se budou hodit kameny bojovnosti, především tedy drahokamy v červené barvě. Mezi nejdražší a nejcennější patří rubín, který umocňuje nadšení a pomáhá ve vytrvalosti, také granát, jenž snižuje zlost, nabíjí energií, ale také uklidňuje rozjitřené emoce, což se u Beranů – horkých hlav hodí. Z obyčejnějších je to pak karneol, který tiší bolest, podporuje vitalitu a odstraňuje apatii, nebo ohnivý opál, ten Berany ochrání, a navíc podporuje kouzlo osobnosti. Z jinak barevných si budou Berani rozumět i s hematitem nebo silným diamantem.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

K Býkům se hodí rozmanité barvy kamenů, najdete mezi nimi drahokamy růžové, například korál, který chrání před negativními vlivy, růženín, který pomáhá stabilizovat a někdy také projevit emoce, což je něco, s čímž Býci často zápasí, nebo růžový achát, obecně působící v oblasti lásky a náklonnosti. Pak jsou tu kameny zelené, například aventurín, který podpoří u Býků často potlačenou kreativitu, nebo malachit, kámen pro štěstí, který se hodí každému. A v neposlední řadě s nimi „souhlasí“ i kameny žluté, jako například citrín, přinášející úspěch a dobrou náladu, či topaz dodávající energii.

Foto: Jiri Vaclavek, Shutterstock.com

Malachit by měl přinést štěstí každému znameníFoto: Jiri Vaclavek, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro Blížence jsou vhodné hlavně žluté a modré kameny. Z těch žlutých je to žlutý karneol, kámen vitality, účinný bojovník proti apatii, jež Blížence občas postihuje. Dále pak jantar, ten pohlcuje negativní vibrace a dodává radost i moudrost, opět citrín na úspěch, radost, vylepšení atmosféry, nebo tygří oko, co vyrovnává emoce a nálady, to je pro těkavé Blížence naprosto zásadní. Z modrých pak především modrý chalcedon, který pomáhá při soustředění a na paměť, akvamarín, přinášející lásku, inspiraci a kreativitu, nebo achát, který pohlcuje negativní emoce a také harmonizuje blíženecké nálady.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

S Raky si spojujeme kameny zelené a bílé. Ze zelených je třeba zmínit hlavně aventurín podporující kreativitu a pozitivní přístup k životu, smaragd, kámen lásky, který s citlivými a romanticky založenými Raky zcela souzní, zelený jaspis, sloužící jako podpora ve stresu nebo při konfliktech, chryzopras, jenž u úzkostlivých Raků umocňuje pocit bezpečí, nebo olivín, který rozpouští stres a žárlivost. Za bílé je pak určitě vhodná perla, což tedy není kámen, ale vyrovnává emoce a dodává odvahu, bílý chalcedon, který povzbuzuje optimismus, nebo měsíční kámen, co tiší stres a uklidňuje emoce.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Kameny patřící ke Lvům jsou stejně jako oni silné a energické, plné optimismu. Nejčastější jsou kameny zlatavé barvy a kameny průhledné. Ze žlutých se sem řadí citrín podporující bohatství, úspěch a radost, který navíc roztěkaným Lvům přináší vnitřní klid, zlatý topaz, jenž příznivě působí na ducha a uklidňuje, jantar, kámen moudrosti, který také absorbuje bolest, nebo heliodor, ten pomáhá uspět a posílit vůli. Také průhledné, silné kameny jako diamant, který zvládne málokteré znamení, ale Lvi rozhodně ano, nebo křišťál, zvyšující energii, zahání obavy a posiluje představivost.

Foto: ntv, Shutterstock.com

Jantar absorbuje bolest. Je velmi vhodný pro Lvy, protože patří mezi silné, průsvitné kamenyFoto: ntv, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

K Pannám řadíme kameny žluté, například citrín pro větší optimismus a nadšení nebo tygří oko, které pomáhá mírnit podrážděnost, nespokojenost a frustraci, a naopak do popředí dostává pocity a nálady příjemné. Vyhovují jim i kameny modré, konkrétně sodalit, který člověka uvolní a rozvine jeho intuici do nevídaných dálek, lapis lazuli, který uvolňuje napětí a stres, zvyšuje vnímavost a celkově dělá z Panen normálnější lidi, nebo safír, který pomůže nabudit jejich kreativitu svázanou konvencemi. Dále je vhodný oceánský jaspis, uklidňuje a zmírňuje nutkavou potřebu pořád něco uklízet a organizovat.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

U Vah převažují kameny zelené, například nefrit, který nosí štěstí, zelený jaspis, jenž uklidňuje hádky a Váhy chrání, aventurín, což je taková do kamene vtělená kreativita a pozitivní přístup, nebo olivín, který odstraňuje stres, žárlivost a vinu. Jsou to zkrátka většinou kameny pomáhající Vahám dosáhnout vytoužené harmonie. Také kameny růžové jsou pro ně více než vhodné. Patří sem například růženín, stabilizuje emoce a posiluje lásku, růžový turmalín posiluje sebevědomí, kunzit, ten chrání auru a pomáhá vyjadřovat emoce, nebo růžová perla, také „kámen“ emocí a vztahů.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro Štíry se hodí převážně kameny černé a červené, kameny vášnivé. Z těch černých to bude hlavně hematit, který svého nositele chrání a rozpouští negativitu, poté obsidián, který opět chrání před negativními silami, černý opál, uvolňující napětí emocí, nebo černý turmalín, který klidní mysl a zbavuje únavy. Štíři obecně potřebují nakopnout a vlít optimismus do žil. Z červených jsou nejvhodnější granát, snižuje štíří zlost a vztek, červený jaspis, který zase napravuje křivdy, červený turmalín, jenž uzdravuje mysl, a karneol, ten pomáhá k úspěchu.

Foto: byAZ3, Shutterstock.com

Hematit chrání toho, kdo jej nosí, a rozpouští negativní nálady a emoceFoto: byAZ3, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelce se poměrně překvapivě hodí hlavně modrá a fialová a kameny v těchto odstínech. Je bezesporu nutné zmínit sodalit: uvolňuje, pročistí mysl, a posiluje intuici, také chryzokol, který odstraňuje deprese a smutky a dělá ze Střelců známé pozitivní bytosti. Vhodný je i chalcedon, ten stimuluje jejich přirozenou zvědavost a schopnost učit se, lapis lazuli zase uvolňuje napětí a stres a zvyšuje vnímavost. Neztratí se u nich ani safír spojený s kreativitou, tyrkys, kámen komunikace nebo náš ametyst, kámen duchovního uklidnění.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pro Kozorohy se nejvíc hodí drahokamy bílé a černé, jedná se totiž o znamení mnoha kontrastů. Mezi ty bílé patří například mléčný achát souznící s jejich stabilní a stálou povahou, chalcedon, který podpoří optimismus, jenž Kozorohům leckdy schází, měsíční kámen posilující jejich citovou stránku, také křišťál nebo diamant, kameny velmi silné, rozvíjející osobnost a sebevědomí. Z těch černých pak hlavně obsidián odstraňující negativitu, onyx, který redukuje obavy, snižuje stres, nebo černý turmalín, jenž chrání před negativními vlivy a vstřebává elektromagnetické vlny.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

U Vodnáře jednoznačně převládají kameny modré a modrozelené. Hodí se k němu tudíž tyrkys, kámen komunikace, která je jedním ze základních aspektů povahy každého Vodnáře, také chryzokol, kámen zcela potlačující občasné chmury a deprese, nebo akvamarín, což je kámen posilující vodnářské hodnoty, jako jsou mír, láska, inspirace, kreativita. Z podobného důvodu je pro Vodnáře vhodný i safír, díky kterému také ještě víc rozkvete jejich umělecký život, nebo modrý fluorit – ten usnadňuje přijímání informací a tiší bolest. Užitečný může být i jaspis, který poslouží jako podpora ve stresu.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby mohou vybírat mezi modrozelenými drahokamy, což je třeba tyrkys, který pomáhá při komunikaci, safír, zvyšující kreativitu, nebo akvamarín, ten pomáhá kreativitě, mírní bolest, přináší mír v duši a inspiraci. Pak se k nim hodí i ty „kameny“, které mají něco společného s vodou, tedy korály jako ochrana před negativními vlivy nebo perly přitahující lásku. A protože Rybky musí mít vždycky něco speciálního, můžeme k nim přiřadit také ametyst, kámen harmonie a duchovna, měsíční kámen proti stresu a na uklidnění rozjitřených emocí, nebo opál, který významně snižuje veškeré napětí.

Máte doma nějaké drahé kameny?

Reklama

Související témata:

Načítám