Hlavní obsah

Důvod, proč ženy milují mužská vyvrcholení

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Proč někdy ženy touží po tom, aby jejich milenec vyvrcholil jako první? Má to co do činění s prohlubováním rozkoše. Kromě jiného to znamená i fakt, že předčasná ejakulace nemusí být pro pár až takový problém, jak se traduje.

Článek

Nahrazuje xanax a ibalgin, podporuje imunitu, rozjasňuje pleť, spaluje kalorie a přináší stav blaženosti. Vyvrcholení bývá sladkou tečkou celého milování, a když se náhodou nedostaví, pohlavní styk není úplný. Na tom se shodnou muži i ženy. Zatímco pánové milují všechno to dámské hekání, záškuby svalů, ztvrdlé bradavky, mokrý klín a nakonec šťastný a šibalský úsměv ve tváři té, která orgasmus právě prožila, ženy oslavují mužské výstřiky z jiného důvodu.

Pochopitelně – kde není ejakulace, tam není početí. Bez ohledu na rozmnožování jsou však orgasmy klíčem k sexuálně sebeúctě u obou pohlaví. Tradiční scénář je, že nejprve se udělá žena, potom muž. Ukazuje se ale, že na tomto pořadí ženy netrvají. Když se němečtí vědci, jejichž poznatky uveřejnil odborný časopis Journal of Sexual Medicine, ptali 240 heterosexuálních žen, co pro ně partnerovo vyvrcholení znamená ve chvíli, kdy samy ještě uspokojeny nebyly, více než polovina uvedla, že nesmírnou radost a kupodivu úlevu.

Mužský orgasmus je pro ženy důležitý

Dámy z této studie ohodnotily mužský orgasmus jako velmi důležitý moment rozhodující o jejich vlastním uspokojení. Vyšlo najevo, že až 75 % žen si přeje, aby se jejich partner udělal dřív než ony, protože teprve pak z nich opadne stres. Je pro ně snazší uvolnit se, relaxovat a soustředit se na vlastní potěšení – a také ho prohloubit.

Vyvrcholení leckdy bývají i silnější, nehledě na to, že se pohlavní styk v případě potřeby protáhne, protože pohled na sténajícího muže je zkrátka vzrušující.

Když penis neposlouchá

Pravda je, že každý třetí muž v Česku trpí předčasnou ejakulací. Většinou se dočtete, jak to změnit a vydržet déle, ale na problém je možno nahlížet i z jiného úhlu. Má to i světlé stránky. Jakmile penis ztvrdne, zasune a pustí šťávu, může se všem v posteli ulevit. Po pánském orgasmu, kdy dochází k odpočinkové fázi, pro ženu rozhodně nemusí nic končit. Tedy aspoň v případě, že muž není předseda klubu sobců a záleží mu i na jejím potěšení.

Po jeho prvním výstupu na Mount Everest je čas na mazlení a postupné znovu vzrušování. Z původní dohry se tak při troše snahy stává rafinovanější předehra vedoucí ke spokojenosti obou. Nikdo netlačí na výkon, ženy si v uvolněném módu užívají okamžiku a pozvolna vedou své tělo i mysl k tomu nejlepšímu. Klidně i multiorgasmu.

Foto: Pond Saksit, Shutterstock.com

Když muž vyvrcholí jako první, má to pro ženy výhodu protahovaného vzrušeníFoto: Pond Saksit, Shutterstock.com

Hýčkejte muži uzdičku

V případě, že milenec vydrží dlouho, ale vy přesto chcete, aby se udělal dřív než vy, a mohly jste se kochat pohledem na jeho extází zkřivenou tvář, použijte sliny nebo lubrikant. Drážděte ho rukou i ústy, ale hlavně natahujte předkožku. Penis pevně uchopte u kořene a dbejte na to, aby vaše prsty klouzaly přes uzdičku hned pod žaludem. Ruční práci pak kombinujte s orální.

Stimulujte různé oblasti (jakmile máte jazyk přilepený na penisu, ruce mohou jezdit po jiných erotogenních zónách), udržujte napětí, zrychlujte a zpomalujte tempo dráždění. Pak už se jen rozhodněte, kam s ejakulátem.

O spermatu

Kontakt se spermatem působí na mnoho žen konejšivě. Studie provedená na Newyorské státní univerzitě odhalila, že mlíčí v pochvě snižuje úzkosti, stres a deprese. Pro ty, kdo nechtějí otěhotnět, může vést směle cesta přes polykání, protože sperma obsahuje množství bílkovin. A v neposlední řadě se také říká, že je dobré na pleť.

Reklama

Načítám