Hlavní obsah

Jak moc je těžké proměnit se v multiorgastickou ženu?

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Myslíte si, že musíte mít nějaké speciální podmínky nebo vybavení? Klíčem k proměně v multiorgastickou ženu potřebujete znát jistou kouzelnou trojkombinaci zaručující úspěch. Jaké jsou ty nejsilnější spouštěcí mechanismy několikanásobného orgasmu?

Článek

Cesta k ženskému orgasmu trvala v přírodě tisíce let. Sexuolog Zlatko Pastor říká, že vyvrcholení se u samic nižších živočichů nevyskytuje vůbec, u primátů se jím mohou pochlubit pravděpodobně pouze samice šimpanze bonobo. To žena má v tomhle směru štěstí o trochu víc.

Nepřerušovaný sled potěšení

Některé ženy tvrdí, že po jednom výbuchu slasti se jejich klitoris stane natolik citlivým, že není možné ve stimulaci pokračovat. Naproti tomu jiné dámy mohou orgasmu dosáhnout opakovaně.

„Při opakovaném vyvrcholení multiorgastických žen zaznamenáváme vícečetný orgasmus, při němž vzrušení neklesá pod úroveň plató (jedná se o druhou ze čtyř fází cyklu sexuální reakce, pozn. red.) a žena prožívá opakované orgasmy, aniž by u ní došlo k zásadnímu poklesu vzrušení,“ popisuje Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality.

Existuje však ještě orgasmus sekvenční. To znamená, že se jedná o opakované samostatné vyvrcholení, kdy se po každém orgasmu sníží vzrušení na počáteční úroveň a při pokračující sexuální aktivitě začíná vše od samého začátku. A oba dva typy orgasmů jsou za určitých podmínek možné u kterékoli pochvy.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Dobrá zpráva! Vícečetný orgasmus může prožít v podstatě každá ženaFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

V hlavní roli oxytocin

Britská veřejnoprávní televize Channel 4 odvysílala dokument s názvem The Super Orgasm, který se rozhodl podívat blíž na skutečné prožitky a jakousi tělesnou i psychickou vybavenost multiorgastických žen. Z tohoto důvodu vědci napojili na monitory pět ženských mozků.

Jedním ze zjištění bylo, že dobrovolnice, které zažily více orgasmů, uvolňovaly vyšší hladiny oxytocinu. Tento hormon, často známý jako hormon lásky, pomáhá lidem připoutat se ke svému sexuálnímu partnerovi a má také omlazující účinky.

Tři nejsilnější spouštěcí mechanismy

Experiment prokázal, že žena je schopná dosáhnout orgasmu i stokrát za sebou! Klíčové faktory jsou tři. Jde o kombinaci relaxace (zbavení se stresu a naprosté uvolnění), intimity (klid, soukromí, vhodné podmínky) a bondingu (z anglického slova připoutání, propojení, v tomto případě s partnerem).

Za prvé tedy potřebujete „vypnout hlavu“ a oddat se okamžiku, za druhé, pokud chcete vyvrcholit společně s milencem, neobejdete se bez partnera, kterému absolutně důvěřujete, a za třetí je nutné produkci hormonu oxytocinu trochu popostrčit účinnou stimulací erotogenních zón.

Sluší se uvést, že oxytocin se vylučuje i při masáži, některé farmaceutické firmy nabízejí spreje se syntetickým oxytocinem. Kromě toho zabírá i jiný přístup k sexu. Žádné šup sem, šup tam, spíš jde o hlubší smysl a některé techniky, jež jsou součástí tantrického sexu.

Pod tlakem se to nepovede

V žádném případě na multiorgasmus nevyhlašujte hon. „Obvykle se nevzdávám, ale mám pocit, že čím víc se snažím, tím je to horší. Nemám ani jeden orgasmus, natož dva, tři!“ Tak přesně tohle je častá stížnost mnoha žen, jež se vrhly do objevování tajů několikanásobného vyvrcholení. Nebuďte jednou z nich a vyslechněte varování australské psycholožky a sexuoložky Vivienne Cass:

„Existuje-li pravidlo týkající se orgasmu, pak je to přesně tohle: Čím víc se o něj snažíte, tím víc se vám vzdaluje. Pokud se nutíte o jeho dosažení, budete se nakonec cítit méně sexuálně schopná než kdykoli předtím – a budete ještě naštvanější. Radši se uvolněte a dejte si načas,“ radí ve své publikaci Opojný orgasmus uvedená odbornice.

Realita je jiná než lechtivé filmy

Jen vzácně ženám v dosažení vyvrcholení, navíc několikanásobného, brání nějaké fyzické potíže jako třeba přilnavost klitorální kůže či extrémní ochablost pánevních svalů. Většinou je to v hlavě.

„Mnohonásobné orgasmy, kdy stačí se partnerky jenom dotknout nebo zasunout penis a následuje jeden orgasmus za druhým, se vyskytují jenom v erotických filmech a představách mužů,“ uzavírá Zlatko Pastor.

Sex jako barometr vztahu. Jak moc ukazuje, zda vám to klape?

Načítám