Hlavní obsah

Dolňák a horňák. Který z nich je v posteli lepší?

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dívá se vám do výstřihu jako na svatý obrázek, nebo spíš nedokáže odlepit svůj zrak od vašich hýždí a dalších oblin rýsujících se pod spodním prádlem? Kterého z těchto milenců máte radši a kdo z nich v posteli podává lepší výkony?

Článek

Proč muži na ženách milují rudé rty? Podle některých sexuologů jim připomínají jinou část těla – vulvu. V našem kulturním prostředí se tento orgán obvykle prezentuje zabalený v silonu, krajce, hedvábí, saténu nebo bavlně. Tomuto obalu se říká spodní prádlo, a to má nejen funkci praktickou, ale i stimulační. S jeho pomocí se totiž zvyšuje atraktivita ženských pohlavních orgánů. U ňader je to podobné.

Ve výstřizích, tílkách a průhledných topech sice bývají k vidění častěji a o trochu víc, než vulva, i tak si na nich mnozí smlsnou (nejen pohledem). Prsa i pochva patří k významným erotogenním zónám, ke kterým ovšem muži mají různě intenzivní a silný vztah.

Jeden totiž preferuje spíš oblé, různě velké a měkké melounky (tomu se říká horňák), zatímco ten druhý strašně rád hladí obliny hýždí, odhrnuje stydké pysky a mazlí se s tím prevítem poštěváčkem, který se těsně před orgasmem smršťuje. Takovému milenci nikdo neřekne jinak než dolňák. Každý z nich přitom do sexu vnáší svůj osobitý styl. Dá se říct, kdo z nich dvou je v posteli lepší?

Horňák. Ten, který pečuje o obliny

Horňák, který skutečně nemá nic společného s pěveckou hvězdou 80. let Pavlem Horňákem (53), skutečně ví, co dělá. Prsa potěžkává, okukuje, saje jim bradavky a stará se tak o zvýšení produkce oxytocinu ve vašem těle. (Díky němu k milenci cítíte silnější pouto a máte chuť v mazlení pokračovat.) To je jeho výhoda.

Navnadí vás ještě dřív, než se dostane do kalhotek, a při samotném pohlavním styku si vždycky dává pozor, aby jeho milovaná dvojčata nestrádala. Vrací se k nim, i když už má penis zasunutý v pochvě, v psí pozici je zezadu přidržuje. To je fajn zpráva pro ty, komu příroda v oblasti hrudníku nadělila extra objem, a má tak zkušenosti s tím, že přírazy, houpání či pleskání jednoho ňadra o druhé způsobují bolest.

Kdy má krizi?

Na druhou stranu pokud je horňák na prsa fixovaný až příliš, může se ocitnout v koncích ve chvíli, kdy máte ňadra během premenstruačního cyklu tak citlivá, že si s nimi nemůže hrát. Pak je nucen obracet svoji pozornost k jiným částem těla a v některých případech může předehru „tam dole“ i odbýt. A taky se dá počítat s tím, že když už tu menstruaci dostanete, ze sexu vás neomlouvá ani vlastní smrt. Prsomil výská nadšením, když si pahorky dáte k sobě a přidržíte mu je tak, aby mohl vykonat styk mezi prsa.

Foto: Kate Kultsevych, Shutterstock.com

Podle některých průzkumů vynikají „dolňáci“ touhou po pořádku a úspěchu, „horňáci“ zase bývají rádi středem pozornostiFoto: Kate Kultsevych, Shutterstock.com

Dolňák? Pečlivější než gynekolog!

Dolňák je obyvatel doliny a pochopitelně i muž preferující v oblasti sexuality dolní partie těla partnerky. Většinou jde hned na věc, zajímá ho pochva nebo zadek, prsům věnuje jen krátkou chvíli, někdy je přeskočí úplně. Mezi silné stránky dolňáka patří vytrvalost a urputnost, s jakou si dokáže s vulvou a pochvou vyhrát. Tenhle milenec je splněným snem každého, kdo má problémy s dosahováním orgasmu, hledá tajná místa.

Klinik sex jako splněný sen

Nevzdá se, dokud nenajde bod G, a když si někde přečte, že prostor, kterým je obklopen cervix (děložní hrdlo) se považuje za rozkošnou oblast, jež je jako stvořená pro škádlení prstem, nadchne se a nejradši by si vzal i profi vaginální zrcátko, jen aby všechno viděl z první řady.

Dolňák má taky pravděpodobně i vytrénovaný jazyk – z toho, jak se dlouhé minuty věnuje klitorisu. Křeče v sanici ho postihují jen málokdy, navíc toho moc nenamluví, protože má jazyk přilepený na těch správných místech. Je ale škoda, že zrovna ňadrům nevěnuje tolik pozornosti jako stydkým pyskům. Vzájemná stimulace obou částí stupňuje vzrušení.

Samozřejmě, ne každý horňák je v dolních oblastech úplný břídil, stejně tak se většina dolňáků zvládne uspokojivě pověnovat i vašim ňadrům. Jako všechno v životě, nic není černobílé, a tak se pravděpodobně s čistokrevnými variantami nesetkáte. Důležité je, že horňák a dolňák si rozhodně nemají co vyčítat. Oba k sexu přistupují s nadšením, jen každý jiným způsobem.

Načítám