Hlavní obsah

Typ muže, který častěji vyhledává orální sex

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Orální milování. Prahne po něm skoro každý, ale jeden typ muže k němu má ještě mnohem blíž než ostatní. S největší pravděpodobností s vámi žije ve společné domácnosti.

Článek

Kontakt rozkroku s ústy podle statistik vyžaduje 75 procent milenců. Orální sex je dokonce natolik populární, že kdyby si muži měli vybrat jen jednu sexuální metodu, která by jim dělala radost po zbytek života, byl by to právě klacík v něčí puse nebo klitoris na jejich vlastním jazyku. Tohle už se tedy ví. Vědci, kteří se pohybují v oblasti sexu, však byli zvědaví, jak pohlaví a sexuální orientace ovlivňují chování v posteli – a jak si orální sex stojí napříč rozdílnými skupinami lidí. Co zjistili?

Na rovnost v posteli zapomeňte

Studie, jejíž výsledky publikoval časopis Journal of Sex Research, porovnávala čtyři skupiny: muže ve smíšených vztazích, muže ve vztazích stejného pohlaví, ženy ve smíšených vztazích a ženy ve vztazích stejného pohlaví. Konkrétně se jednalo o 806 dospělých. Z jejich výpovědí vyšlo najevo, že pánové a dámy žijící v partnerstvích stejného a smíšeného pohlaví mají sklony k různým typům sexuální aktivity.

„Existuje velká variabilita v tom, jak si lidé užívají. Zdá se, že heterosexuální ženy si o orální sex říkají méně než lesbičky, protože v klasickém modelu soužití ženy s mužem nemají příliš velký zájem ústní potěšení oplácet, ačkoli se jim líbí a dosahují při něm vyvrcholení,“ nechala se slyšet hlavní autorka studie Karen L. Blair z kanadské Univerzity svatého Františka Xaverského s tím, že je to velká škoda.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Kdyby si muži mohli vybrat jen jeden typ uspokojení, vybrali by si orální sexFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Komu nejvíc chybí vlhký jazyk?

Převážně heterosexuální muži si totiž přejí, aby mohli mít orálního sexu mnohem víc – jak v roli poskytovatele, tak příjemce. Velká většina doufá, že čím častěji přiloží jazyk k dílu, tím rychleji a efektivněji svoji partnerku přemluví a její hlavu navede k tomu nejdůležitějšímu – svému penisu.

Orgasmus vyvolaný ústy je pro muže silné erotické lákadlo a je jedno, zda jejich mlíčí skončí na milenčině obličeji, ňadrech nebo rovnou v žaludku. Hbitý, vlhký a šikovný jazyk jim klasický pohlavní styk v rytmu vaginální penetrace nenahradí. A nejsou sami, kdo to takhle vidí.

Orgastické prvenství

Výzkumníci dál zjistili, že ženy, které sdílejí postel se ženami, při orálním sexu zažívají větší uspokojení. Tedy aspoň v porovnání se ženami–heterosexuálkami. Muži a ženy ve vztazích osob stejného pohlaví také uváděli vyšší frekvenci orálního sexu než muži ve vztazích smíšeného pohlaví. Lesbičky se navíc pochlubily nejvyšší frekvencí vícečetných orgasmů vyvolaných právě stimulací ústy.

„Tyto vzorce podporují představu, že ženy ve vztazích osob stejného pohlaví jsou jednoduše sladěny s těly jiných žen. Bisexuálky nebo lesbičky evidentně bývají více zběhlé jak v manipulaci s těly jiných žen, tak i v orálním milování,“ nechala se slyšet výše uvedená vědkyně.

Takže, kdo je na tom nejhůř?

Takhle to vypadá, že průměrný heterosexuální muž doma trpí, protože jeho žena nemá k ústnímu potěšení takový vřelý vztah jako lesbičky nebo gayové. A právě v tom je kámen úrazu. Na pohlaví totiž vlastně ani tak nezáleží, o čemž se kdysi zmínil i americký sexuální poradce a mentor Paul Joannides:

„Ano, je docela dobře možné, že muž to udělá druhému muži ústy lépe než žena, tedy alespoň v pornofilmu. Existuje ovšem mnoho žen, které svého miláčka – přes nedostatek praxe a vrozených schopností – ústy oblaží naprosto dokonale," říká. Celé je to ale o tom, jak často k orálnímu sexu dochází.

I proto výzkumnice Karen L. Blair v reakci na výsledky svého výzkumu podotkla, že lidské sexuální chování je skutečně složité a vědci tak před sebou mají ještě spoustu práce.

Reklama

Načítám