Hlavní obsah

Orgasmus je v některých pozicích mnohem pravděpodobnější

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zvýšit šance na vyvrcholení? Ano! Stačí vědět, jak si sednout nebo se položit. Správná milostná pozice totiž dělá divy. Ve které výbuch slasti přichází rychleji a snadněji? Připravte se na pořádnou divočinu i klidnou souhru pohybů!

Článek

Češi jsou podle různých průzkumů sexuálního chování poměrně konzervativní. Předně milují misionářskou pozici a druhou nejoblíbenější polohou je ta zezadu. Svatou trojici pak uzavírá „koníček“, tedy žena nahoře. Nahrává některá z těchto poloh ženskému orgasmu a existuje pozice, která slibuje méně snahy, ale maximum slasti? To se rozhodli odhalit vědci z Univerzity Karlovy a Národního ústavu duševního zdraví.

Jak to dělají Češi

Vědci, jejichž závěry uveřejnil odborný magazín The Journal of Sexual Medicine, se zeptali více než 11 tisíc dospělých heterosexuálních Čechů na frekvenci orgasmu ve 13 různých sexuálních polohách. Nejčastěji používanou pozicí mezi účastníky byla, jak jinak, pozice misionáře (tváří v tvář, muž nahoře), nicméně zrovna v ní orgasmus obvyklý nebývá. Respondenti uvedli, že vyvrcholení přichází častěji v poloze na koníčka (žena sedí v klíně tváří v tvář partnerovi), a to už jen proto, že během sexu dochází k přirozené stimulaci klitorisu, kterou mnoho žen v cestě za výbuchem slasti potřebuje.

Psí pozice orgasmu nenahrává

Studie také zjistila, že poloha se zadním vstupem, které se říká psí (žena na všech čtyřech), je sice u milenců taktéž v kurzu, ale orgasmu nenahrává. U mužů probouzí zvířecí pudy, jsou fascinování tím, že mohou sledovat zasouvání penisu do pochvy, a navíc absolutně submisivní, povolnou partnerku drží za vyšpulený zadek.

Hloubka průniku je velká, ale klitoris přímo drážděn není, tedy pokud se nepoužije nějaká vychytaná erotická pomůcka (kupříkladu párový vibrátor ve tvaru podkovy), nebo nemá-li muž velký šourek, který na poštěváček naráží. Suma sumárum, psí pozice je pro honbu za dámským vyvrcholením méně vhodná. Z tohohle hlediska je možná lepší vzít na milost misionáře, ovšem ve vylepšené verzi.

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

V některých polohách je dosažení ženského orgasmu pravděpodobnějšíFoto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Kdo chce, ten způsob vždycky najde

I když se vědci zabývali 13 různými pozicemi a pravděpodobností orgasmu, ponechali stranou jednu věc: techniku koitálního sblížení, což je v podstatě zdokonalená misionářská poloha. Muž je nahoře a naklání tělo dopředu, dokud se základna jeho penisu nedotkne milenčina klitorisu. Partneři pak kolébají pánvemi sem a tam a udržují stálý kontakt penisu a klitorisu. Nejde tedy o pouhé „šup sem, šup tam“, ale koordinovanou soustavu pohybů, která vyžaduje zcela jiný přístup k sexu. Někdy to zkuste, jedná se o zajímavý zážitek.

Zrovna tak je možné zažít orgasmus s rychlejším nástupem a častější frekvencí v modifikované poloze na koníčka. Partnera nechte na zádech, stále mu seďte v klíně, jen ho požádejte, aby se vzpřímil na rukou a posadil se. Opět platí, že hloubka průniku je větší a klitoris si užívá zasloužené pozornosti – přímého kontaktu a tření milencova těla o to vaše.

Kde je stres, tam poloha nepomůže

Obecně však platí, že co člověk, to originál. Různí lidé mohou upřednostňovat různé strategie nebo techniky, ovšem nikdy se nebojte použít ruce či vibrátor. Experimentujte, prozkoumávejte, uvolněte se a bavte se. Orgasmus nepřijde k někomu, kdo je v křeči, byť zkoušíte sebelepší způsob, jak ho polapit.

Reklama

Načítám