Hlavní obsah

Nejbáječnější věci, které se vám mohou stát při sexu

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Vyčerpaně se svalíte vedle upoceného, ale evidentně příjemně naladěného partnera a necháváte dojet vlnu euforie. Jste unavení, ale emočně i fyzicky spokojení. Napadá vás, že v posteli už nic lepšího není. Ale co když je? I postelové zážitky mají své Oscary a tohle je pět z nich!

Článek

blahodárný vliv na imunitu, je zdrojem vtípků i předmětem vědeckého bádání. Sex vždy byl, je a snad i dlouho bude příjemnou aktivitou sloužící nejen k reprodukci. Pojí se totiž s dalšími doprovodnými zážitky, které jeho účinky a moc ještě prohlubují. A těchto pět patří k naprostým vrcholům! Třeba se s nimi setkáte i vy.

1. Společně se zasmějete

Sex není jen povinnost nebo ventil stresu. Jde v něm i o radost z přítomnosti toho druhého i úsměvné situace, nad kterými se můžete společně zasmát. Někdo se dokonce cítí natolik skvěle, že se začne hihňat těsně před orgasmem. Nemějte mu to za zlé a spíš se přidejte. Je to naprosto normální a báječné. Před vyvrcholením a krátce po něm totiž dochází k náhlému uvolnění emocí a napětí, což se může projevit právě porcičkou smíchu. A ten, jak známo, zvyšuje produkci endorfinu, hormonu štěstí.

2. Zapomenete na čas a na bolest

Když se dobře se bavíte, přestane se mozek zabývat povinnostmi a vy se soustředíte na přítomný okamžik. Užíváte si dotyků, hlazení, líbání a neřešíte čas, složenky a ani to, že vás bolí pravé koleno. Prostě máte klapky na uších i očích. Další z nejbáječnějších věcí, které se vám při sexu mohou stát. Znamená to totiž, že vás pohlavní styk s milencem (ještě stále) baví a dokážete se do něj po všech stránkách ponořit.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Sex je často skvělý, ale někdy je jednoduše naprosto dokonalýFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

3. Spatříte nevídané věci

Dospějete k orgasmu a najednou si přijdete jako v jiném světě. Vidíte milencovu auru a dotýkáte se zvuku linoucího se z okna. Ne, tohle není halucinace. Jedná se o synestezii, sdružení dvou nebo více smyslových vjemů, kterou prožívají asi čtyři procenta populace. K téhle změně vědomí přispívají pravidelné meditace, takže zkřižte nohy třeba do lotosového květu a část dovolené věnujte slastnému nebytí.

4. Prožijete společné vyvrcholení

Simultánní orgasmus, který partneři prožijí v jeden okamžik, rozhodně nepatří ke standardům milostného života. Je spíš výjimečný. Podle různých anket dosahuje vyvrcholení něco okolo 75 % mužů a jen 30 % žen. To je problém číslo jedna. Za druhé, pánský výbuch slasti obvykle trvá maximálně 10 vteřin, ale taky třeba jen pět. Dámskou procházku po Mount Everestu vědci vyčíslili na 15 sekund a víc. Spojení a synchronizace obou těchto zážitků je tedy výhra v loterii! A když se zařadíte mezi šťastné páry, budete chtít hrát ještě jednou.

5. Překonáte traumata a bloky

Se správným partnerem lze dosáhnout skvělých výsledků, díky kterým se mohou pomalu rozplynout negativní zážitky a zkušenosti. Co brání uspokojivým milostným zážitkům? Traumata z dětství, jako je třeba pohlavní zneužívání, fyzické i psychické násilí, ale také sexuální zábrany a potíže při milování – erektilní dysfunkce, neschopnost dosáhnout orgasmu, nízká sexuální vzrušivost, vaginismus či třeba nedostatečná komunikace... To vše vyžaduje dlouhodobou rekonvalescenci. Dobrá zpráva je, že ve dvou se to lépe táhne, takže jakmile společně s empatickým partnerem vyprovodíte nějakého kostlivce ze skříně, můžete se hrdě poplácat po zádech. Nic lepšího v posteli nezažijete.

Reklama

Načítám