Hlavní obsah

Hilaria Baldwin: Má 4 děti a postavu modelky! Jak to dělá?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Znáte Hilarii Baldwin? Je to manželka slavného herce a podniká v oblasti fitness: motivuje lidi k cvičení prostřednictvím sociálních sítí, videí a fotek. Pracuje na sobě denně, každou volnou chvíli. Přesvědčte se sami! Postavu po čtyřech dětech by jí mohla závidět kdejaká modelka.

Článek

On je slavný herec. Ona fitness expertka. Potkali se v roce 2011, brzy se vzali a během šesti let si pořídili hned čtyři děti. Hilaria (35) však vypadala už po pár měsících od posledního porodu, jako by nikdy těhotná nebyla. Co manželka Aleca Baldwina (60) dělá, aby měla postavu snů?

V zápřahu od dětství

Hilaria se narodila ve Spojených státech, ale protože je její matka původem ze Španělska, dětství strávila střídavě v USA a Evropě. Odmala se věnovala baletu, flamencu a gymnastice. Tanec dělala profesionálně a soutěžila po celém světě. Později vystudovala Newyorskou univerzitu, kde se specializovala na dějiny umění a tanec.

Mladá žena nepřestává být aktivní ani se čtyřmi dětmi: Carmen (5), Rafaelem (3), Leonardem (2) a Romeem (9 měsíců). Neustále zkouší něco nového. Kromě toho, že už více než deset let vyučuje tanec a fitness, od roku 2005 k tomu přidala ještě jógu, napsala knížku o zdravém životním stylu, a zkusila si dokonce i dráhu herečky. Objevila se například v dramatu „Slepý“ (2017), kde má hlavní roli její manžel Alec, nebo v komediálním seriálu „Nightcap“ (2016). Tím se dostala mezi hollywoodskou smetánku – mnoha celebritám začala dávat soukromé lekce jógy.

Foto: Profimedia.cz

Hilaria je na pohyb zvyklá od dětství. Cvičit proto nepřestává ani na mateřskéFoto: Profimedia.cz

Jóga on-line i off-line

Na jógu nedá dopustit. Kromě toho, že ji sama denně cvičí, natáčí také instruktážní videa na internet a založila jógové studio, kde učí. Na svém Instagramu, kde ji sleduje téměř půl milionu lidí, postuje krátká videa a fotky, na kterých dokazuje, že cvičit se dá opravdu kdekoli a kdykoli. A to i v devátém měsíci těhotenství. To, jak rychle se po každém porodu vrátila do špičkové formy, přisuzuje právě cvičení.

„Přestože tloustnu a jsem pomalejší, snažím se cvičit denně. Snažím se být aktivní, i když se mi zrovna nechce nebo jsem unavená. Po cvičení se cítím lépe a vím, že pak budu dlouhodobě zdravější,“ řekla Hilaria pro magazín Women’s Health. Kromě klasického posilování se věnuje také například Kegelovým cvikům na posílení pánevního dna a speciálním cvikům pro těhotné.

Foto: Profimedia.cz

Krásná instruktorka jógy motivuje (nejen) maminky na mateřské k pohybuFoto: Profimedia.cz

Cvičte v kuchyni i koupelně

Aby i ostatní ženy na mateřské motivovala k zdravému životnímu stylu a přesvědčila je, že cvičit se dá i s dětmi, plní sociální sítě fotografiemi, na nichž se protahuje ve vysokých podpatcích, zatímco krmí děti, vaří, čistí si zuby nebo čeká na výtah. Zkrátka se snaží využít každou minutu, aby pro své tělo něco udělala. Přiznává však, že s přibývajícím počtem dětí se čas hledá hůř. Dnes je vděčná, když může cvičit alespoň půl hodiny denně.

„Každá žena je jiná, já jsem se vždy snažila co nejvíce věnovat pohybovým aktivitám. Během těhotenství to samozřejmě bylo náročnější. Zveřejňování fotek je pro mě tou největší výzvou. Teď už můžu trochu polevit,“ napsala čtyřnásobná maminka ke koláži zachycující její proměnu v devátém měsíci a necelých pět měsíců po posledním porodu.

Foto: Profimedia.cz

Hilaria cvičí v každé volné chvíli a do sportu zapojuje i dětiFoto: Profimedia.cz

Dítě místo závaží

Zatímco si kolem ní děti hrají, ona leží na koberci a posiluje nebo se protahuje. Také názorně předvádí, jak se dá posilovat i bez činek – tedy čím je prakticky nahradit. Na jednom z videí je v plavkách na zahradě, jak dřepuje s miminkem v náručí.

„Jsem velmi aktivní s dětmi, takže i když nejdu do posilovny, neustále je zdvihám, nosím a hodně toho nachodím. A cvičení se dá zapojit téměř do všeho. Je důležité umět najít příležitost k pohybu. Pokud budete cvičit alespoň několik minut – deset, patnáct, později třeba 30 minut denně, budete mít pro své děti víc energie,“ říká čtyřnásobná matka.

Jak jste na tom vy? Cvičily jste brzy po porodu?

Reklama

Načítám