Hlavní obsah

Dýňová polévka s kouskem zázvoru

Hodnocení:
(8)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Co se stane, když ke klasické krémové polévce přidáte nevšední ingredienci? Vznikne pár, kterému se na talíři opravdu jen těžko odolává. Dýňová polévka s kouskem zázvoru je toho příkladem.

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 cibule
  • 1 dýně hokkaido
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • čerstvý zázvor
  • sůl
  • pepř
  • dýňová semínka
Článek

Postup

Krok 1: Dýni očistěte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. V hlubším hrnci pak na oleji a másle zpěňte nahrubo nakrájenou cibuli, přidejte dýni, nechte ji krátce změknout a po chvíli k ní přihoďte i kousky očištěného zázvoru. Ochuťte solí, pepřem, zalijte vývarem a polévku vařte asi 15 minut.

Krok 2: Pak ji stačí dolít smetanou, rozmixovat, ještě nechat krátce dojít a můžete podávat. Samozřejmě s dýňovými semínky, která jste nechali na pánvi na sucho opéct a „popraskat“.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama