Hlavní obsah
4,1
(12)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Co se stane, když ke klasické krémové polévce přidáte nevšední ingredienci? Vznikne pár, kterému se na talíři opravdu jen těžko odolává. Dýňová polévka s kouskem zázvoru je toho příkladem.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks cibule
  • 1 ks dýně
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst dýňových semen
Článek

Postup

01.

Dýni očistěte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. V hlubším hrnci pak na oleji a másle zpěňte nahrubo nakrájenou cibuli, přidejte dýni, nechte ji krátce změknout a po chvíli k ní přihoďte i kousky očištěného zázvoru. Ochuťte solí, pepřem, zalijte vývarem a polévku vařte asi 15 minut.

02.

Pak ji stačí dolít smetanou, rozmixovat, ještě nechat krátce dojít a můžete podávat. Samozřejmě s dýňovými semínky, která jste nechali na pánvi na sucho opéct a „popraskat“.

Související témata:

Načítám