Hlavní obsah

Džínové košile snad nikdy nebyly stylovější! Vyberete si?

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Reklama

Máte pocit, že vás tento módní artikl nemá čím překvapit? Věnujte džínovým košilím pár minut svého času a uvidíte, v jak skvělé (čtěte stylové) kondici jsou. Kterou byste si uměly představit ve svém šatníku?

Článek

Na džínové košile se vyplatí zaměřit i v případě, že už doma nějaký ten exemplář máte, obzvlášť pokud vám v šatníku visí klasický prototyp. V nových kolekcích totiž najdete spoustu zajímavých kousků.

(Staro)nová silueta

Tématem číslo jedna je silueta: nosí se objemnější střihy ve stylu 80. let a velký důraz je kladen na zaoblená ramena. U mnoha košil tak najdete dnes tak populární balonové rukávy. Pokud natrefíte na kousek s všitým páskem, určitě si ho odneste minimálně do zkušební kabinky. Oversized košile, které stáhnete v pase, vypadají opravdu stylově a dají se spárovat i s oblíbenými slimkami.

Double denim jinak

Jestli nelpíte na klasických odstínech, určitě se nebojte světlých variant – bílé a krémové košile se dají skvěle míchat s modrou džínovinou. Ano, takzvaný double denim je stále ve hře (ostatně je to patrné i z našich produktových tipů níže), a vy tak můžete bez obav trávit den ve společnosti dvou džínových kousků. Stejně se dá samozřejmě naložit i s košilí šedou nebo černou. Tyto kombinace jsou pro spoustu žen stravitelnější než dva modré kousky, které se ve spojitosti s dvojitou porcí denimu objevují nejčastěji.

Využití na sto jedna procent

Jednou z největších výhod těchto ležérních košilí je fakt, že jsou velmi variabilní. Využijte toho a zkuste je nastylovat pokaždé trochu jinak. Nezapomeňte, že košili můžete použít i jako druhou vrstvu – buď rozepnutou kompletně (oversized košili zkuste klidně přepásat), nebo jen zčásti tak, aby vykukoval podklad.

Nebudete-li chtít zůstat čistě u denimu, doplňte košili klasickými elegantními kalhotami, šortkami nebo třeba sukní. Nezapomeňte, že kontrasty jsou v módě žádoucí. Vyvážit doporučujeme jen siluetu: volnější košile míchejte s užšími nebo krátkými spodní díly, ty vypasovanější zase klidně zakasejte do širších kalhot.

Jde se vybírat!

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1299 Kč. Medicine, 849 Kč, prodává AnswearFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: & Other Stories, 1470 Kč. Guess Jeans, 1599 Kč, prodává AnswearFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1299 Kč. H&M, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 549 Kč. Topshop, 1140 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 2740 Kč. Stradivarius, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 799 Kč. H&M, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 749 Kč. & Other Stories, 1720 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Zleva: Polo Ralph Lauren, 2399 Kč. Lee, 1599 Kč, obě košile prodává AnswearFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč. Marks & Spencer, 1299 KčFoto: Archiv firem

Denim milují i slavné krásky! Kterým to podle vás sluší nejvíc?

Reklama

Načítám