Hlavní obsah

Ekosexualita jako nový trend. Co obnáší?

Foto: tool2530, Shutterstock.com

Foto: tool2530, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Přerostly vám plasty, silikony a jiné umělé materiály přes hlavu? Možná, že i v posteli dáváte přednost něčemu přírodnějšímu nebo si ještě v posledních teplejších dnech užijete milování mezi stromy. Vítejte mezi ekosexuály!

Článek

Jedna věc je vzdát se plastových brček a denně poctivě recyklovat odpad. Ekosexuálové ale berou svou lásku k planetě ještě vážněji. Co přesně se za tímhle pojmem ukrývá? Jedná se o nový trend, jehož vyznavači jsou pochopitelně šetrní vůči životnímu prostředí. Jennifer J. Reed, socioložka z Nevadské univerzity v Las Vegas, tento směr popisuje jako souhru ekologie se sexuologií.

Přirozené splynutí s okolím

„Země v tomto případě nepředstavuje matku všeho živého, ale spíš symbolizuje milence. Za ekosexuály se tak označují jedinci, kteří se k přírodě chovají jako ke smyslnému partnerovi a používají sexuální pomůcky a produkty, jež jsou biologicky rozložitelné nebo se dají označit za organické,“ popsala socioložka pro magazín Health s tím, že takové ženy například sázejí i na organické menstruační tampony.

„A ostatně, proč ne? Použití výrobků, které nezpůsobují žádné škody Zemi, je jedním ze způsobů, jak může člověk dojít k vnitřnímu naplnění,“ přidává se newyorská terapeutka Holly Richmond, podle níž existují i případy, kdy se milenci oddávají sexu za přispění přírody. Vyloženě vyhledávají kontakt s hlínou, trávou nebo mechem a sbírají nové zkušenosti. Pochopitelně s citem a vědomím, že příroda se musí chránit. Proto po nich nikdy nezůstane hromada odpadků ani žádná jiná spoušť, za kterou by se museli stydět.

Tak trochu jiné milostné zážitky

Za ekosexualitu se obecně dá považovat různé chování kdekoli na spektru specifické sexuální identity až po zálibu v méně standardních erotických pomůckách. Mimochodem, takové kožené důtky, roubík, spodní prádlo, kožené roubíky či pouta jsou u ekosexuálů velmi populární. Stejně jako originální dřevěná dilda. Nutno podotknout, že se první erotické pomůcky vyráběly právě ze dřeva, a to ještě mnohem dřív, než je ve 20. století převálcovaly plasty.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Lidem, kteří myslí na planetu Zemi, i když jde o milování, se říká ekosexuálovéFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Růženín – krystal bezpodmínečné lásky

Na trhu jsou však k mání i dilda z minerálů, krystalů, polodrahokamů a nejrůznějších drahých kamenů, o nichž se tvrdí, že působí na všechny čakry, otevírají energetické kanály a blokují negativní energie.

Je libo křišťál, růženín či třeba jadeit? Rychle se přizpůsobí teplotě těla, což znásobuje intenzitu prožitku. Navíc jsou tvrdé, hladké, kluzké a hlavně mají určitou váhu, takže i bez vibrací poskytují stimulaci, což je pro mnohé příjemným překvapením.

„Ekosexualita je jedním ze způsobů, jak inspirovat lidi, aby se více zapojili do ekologie a ochrany životního prostředí. Podle mě je to celé sexy, zábavné a rozmanité, o čemž svědčí i rostoucí popularita tohoto trendu. Ekosexualita má nepopiratelně čím dál větší fanouškovskou základnu,“ uzavírá socioložka Jennifer J. Reed.

Tak co, dáte si říct, zbavíte se moderních vibrátorů z umělotin a půjdete přírodě naproti?

Reklama

Související témata:
Krystal

Načítám