Hlavní obsah

Mužské signály a vy. Takhle poznáte, že ho skutečně zajímáte

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zájezdy na poslední chvíli, rozlučkové večírky s létem či jiné společenské akce ještě stále nahrávají seznamování a flirtům. Pořád se nevyznáte v mužích? To, po čem touží, prozrazují prostřednictvím svého chování. Pokud dělají tyhle věci, jsou vámi očarovaní!

Článek

Dřív muži při seznamování dělali první krok, zatímco ženy byly pasivní, jemné a sladké květy, které čekaly na to, až je někdo utrhne. V dnešní době jsou si obě pohlaví rovna a jediné, co se shoduje s minulostí, je řeč těla. Taky chcete, a to beze slov, poznat, jestli v tom chlapíkovi naproti vám vzbuzujete sympatie? Všímejte si těchto věcí!

1. Zvedá obočí

„Když poprvé uvidíme někoho, kdo nás přitahuje, vždy zvedneme obočí a následně ho vrátíme na původní místo. Celá věc přitom trvá asi pětinu sekundy, přičemž se odehrává všude na světě, bez ohledu na pohlaví, věk, rasu nebo sociální postavení,“ popisuje britská sexpertka Tracey Cox na svém blogu s tím, že toto gesto umožňuje více otevřít oči, které tak vypadají větší, světlejší a příjemnější. Signál číslo jedna!

2. Má pootevřené rty

Pokud se mu líbí to, co vidí, jeho rty se na okamžik automaticky rozdělí (nejčastější mužské balicí triky). Většinou se souběžně s tím rozšíří i nosní dírky a celý obličej se „otevře“. Zvednuté obočí, pootevřené rty a výraznější nosní dírky celkově dávají celé tváří přátelský výraz.

3. Přehání gesta

Jakékoliv přehnané chování znamená, že se dotyčný snaží vystoupit ze skupiny a zaujmout. Chce prostě upoutat vaši pozornost (7 signálů, kdy je lepší vzít nohy na ramena). Věc je ale ošemetná. Pro jednoho to znamená povolení kravaty, pro druhého žonglování s prázdnými lahvemi. Záleží totiž na situaci, možnostech a typu osobnosti. Tak buďte ve střehu.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Jestli moc negestikuluje, asi o vás nestojí. Naopak přehnanými pohyby se vás snaží upoutatFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

4. Kontroluje, jak vypadá 

Urovnal si vlasy? Přejel pohledem svoji košili a odstranil z ní smítko? Dělá všechno možné i nemožné, aby působil lichotivěji a měl bezchybný vzhled. „A pozor, ve spojitosti s ponožkami to platí dvojnásobně. Pokud si je muž ve vaší přítomnosti zvedne a upraví, stoprocentně se jedná o znamení zájmu,“ vysvětluje Tracey Cox. Jaké ženy vlastně muži chtějí? 

5. Bloudí po vás očima

Někteří odborníci to nazývají „vizuální cestou“. Jeho oči trochu plavou kolem vašeho těla a v nejkrásnějších přístavech se zastaví. Zpráva pro vás? Muž vás předběžně považuje za sexuální partnerku. A jak je to s rozkrokem?

Foto: Mila Supinskaya Glashchenko, Shutterstock.com

Nemějte mu za zlé, že vám zkontroluje prsa nebo boky, dělá to, protože se mu začínáte líbitFoto: Mila Supinskaya Glashchenko, Shutterstock.com

6. Bezděčně ukazuje rozkrok

Mužský klín rovná se statutární orgán samce. Roztáhne-li nohy, zatímco sedí naproti vám, a ukáže rozkrok, považujte to za nabídku jídelního lístku a důraz na fyzickou velikost. Ostatně, na svůj penis pánové nevědomky ukazují i prsty, a to když si zasouvají ruce do kapes.

7. Hraje si s knoflíky

Rozepínání a zapínání knoflíků i zipů zvěstuje nervozitu, ale také skrytou touhu. Dotyčný by si nejradši všechno oblečení sundal! Až tak moc se cítí být vykolejený – vaší vinou. Když není po ruce jedno ani druhé, muži si vystačí i se sklenicí nebo plechovkou s pitím. Podle odborníků jim zvlášť kruhové předměty připomínají dámská ňadra, ke kterým by se tak rádi přiblížili!

8. Sáhne na vás

„Ve finále vás vezme za rameno nebo loket. Jedná se o zdvořilý způsob, jak před ostatními dokázat, že se k vám nikdo další nemá přibližovat. Výmluvné je ovšem také to, když si blíž k sobě přisune vaši pánev. To znamená, že s vámi skutečně chce něco mít,“ uzavírá Tracey Cox.

Reklama

Načítám