Hlavní obsah

Sexuální trendy 2019. Co předpovídají odborníci?

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Méně intimních vztahů, více stresu a erotických pomůcek? I tohle můžete od své milostné budoucnosti očekávat! Jaké sexuální trendy budou letos v kurzu a co ani vás v ložnici nemine? Experti odhalili prognózu na rok 2019.

Článek

Nemusíte si myslet, že sex podléhá trendům. Sex je prostě jen sex, moc se toho v něm nemění, páření je princip daný přírodou. Tedy aspoň takhle to na první pohled vypadá. Jenže sexuální trendy skutečně existují, ať už jde o technologii, která se používá, nebo o módní vlny. Vždyť je to nedávno, co vzestup zaznamenalo vaginální či anální bělení nebo stealthing, což je druh strašidelné a znepokojivé výzvy. Muž si totiž, bez předchozího upozornění a souhlasu partnerky, sundá během soulože kondom.

Tuto praxi ženy začaly vnímat jako znásilnění, a několik nešťastnic, které se staly obětí stealthingu, souhlasí s tím, že se jedná o útok na důvěru, tělo i duši. Koneckonců, britský deník Metro uvedl, že v lednu roku 2016 byl muž ve Švýcarsku odsouzen za znásilnění poté, co si prezervativ během sexu sundal. Naštěstí ne všechny trendy jsou tak děsivé. Pokud jste lační po informacích, co se v oblasti sexu bude dít, Lelo, švédský výrobce erotických pomůcek, vydal své předpovědi pro rok 2019. Jste na ně připraveni?

Otevřené vztahy a polyamorie

Polyamorie, tedy „mnoholáska“ samozřejmě není novým konceptem, nicméně odborníci na vývoj „sexuální módy“ předpokládají, že je tato myšlenka díky uvolněnější atmosféře na poli sexu a vztahů stále přijímanější. Navíc hodně ovlivňuje mediální obraz. Koncept otevřených vztahů se totiž táhne například napříč Hollywoodem.

Americký televizní herec Kody Brown je snad nejznámějším příkladem polyamorie. Věřte tomu nebo ne, uvedený dobrodruh žije se čtyřmi „manželkami“ – sestrami Meri, Janelle, Christine a Robyn (oficiální sňatek ale absolvoval pouze s jednou z nich). Střípky ze své nestandardní rodiny všichni sdílejí prostřednictvím reality show, která prý má bojovat proti předsudkům. Asi není nutné dodávat, že celebrity tohoto typu ovlivňují chování veřejnosti. Když přišel do kin snímek Padesát odstínů šedi, všichni šíleli z BDSM, dnes se totéž děje s polyamorií.

Sexuální panenky a roboti v roli utěšovatelů

Že by panenky ovládly svět? Ty určené pro sex ano. Vypadají neuvěřitelně živě a oplývají umělou inteligencí. Díky vzestupu domácích zařízení, jako je například Google Home čili elegantní reproduktor, který ihned splní cokoli, o co ho požádáte, a zároveň se postará o zábavu celé rodiny, nic není nemožné. Není žádným překvapením, že se roboti a již zmíněná umělá inteligence začnou čím dál víc používat právě i v ložnici.

Budoucnost bude třeba vypadat tak, že vibrátor posbírá vaše data a přizpůsobí sexuální dráždění vaší náladě. Vyčerpanost z práce? Nevadí, robot vám nabídne masáž, lascivní telefonický hovor a pak i orgasmus! A s tím souvisí i to, že muži tyhle vychytávky obecně začnou lépe přijímat. Pro sebe i své ženy. Již v listopadu 2018 se v Praze otevřel nevěstinec právě s luxusními silikonovými pannami. Zeptejte se, jestli ten váš o tom ví!

Foto: Profimedia.cz

Je libo mulatku, blondýnku, brunetku? Dnes si muži vybírají z němých plastových krasavic. Ty si s nimi ale zítra lascivně popovídají o sexu a za pár let třeba i o literatuře. Technika se řítí dopředu neuvěřitelnou rychlostíFoto: Profimedia.cz

Nový rozměr mužského i ženského potěšení

Podle společnosti Lelo rok 2019 charakterizuje posun v oblasti pánského potěšení. Strach z technologií ustoupí do pozadí, trh s erotickými hračkami nabídne spoustu nových kusů výhradně pro pány, včetně masážních přístrojů na prostatu a masturbačních rukávů, které poskytnou svěží a čerstvější způsoby stimulace. (Pro zajímavost: Erotické pomůcky mohou být i vynikajícím léčebným prostředkem!)

Pánové tak snadněji dospějí k závěru, že masturbace a sex nikdy nebyly snadnější, dostupnější a pohodlnější. Ostatně, dnešní doba přeje komfortu a lenosti, tak proč by z toho výrobci erotických pomůcek netěžili, že? Zajděte se podívat do nějakého obchodu s láskou! V roce 2018 se na pultech, i těch českých, objevil masér klitorisu ovládaný zvukovou vlnou. Ten stimuluje nejen celý klitoris, ale i ty části, které nevidíte. Lidstvo je v oblasti sexuálního potěšení zase o krok dál. Nebo spíš pozadu?

A co od sexu v budoucnosti očekáváte právě vy?

Reklama

Načítám