Hlavní obsah

Falešný cop z listového těsta se špenátem a sýrem

Hodnocení:
(145)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Falešný cop zvládnou i ne zrovna šikovní, protože se nezaplétá, ale nastřihuje. Každopádně je dnešní recept efektní a chutnou variantou slaného závinu, který budete mít hotový raz dva a pochutná si rodina a třeba i návštěva.

Ingredience pro:
1 závin
  • 500 g listového těsta
  • 125 g baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g sýru balkánského typu
  • 100 g strouhané mozzarelly
  • 50 g čerstvého sýra
  • 1 jarní cibulka
  • 1 vejce
  • 1 hrst dýňových semínek
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve spařte baby špenát. Dejte ho do cedníku, přidejte na plátky nasekané stroužky česneku a obojí prolijte vroucí vodou. Spařený špenát s česnekem nechte zcela zchladnout.

Krok 2: Mezitím rozválejte listové těsto do tvaru velkého obdélníku a připravte si náplň. Nasekejte jarní cibulku a tu promíchejte s čerstvým sýrem (Philadelphia, Lučina, Buko).

Krok 3: Na vyválené listové těsto nejprve dejte čerstvý sýr s jarní cibulkou, na něj nastrouhanou mozzarellu, na kostičky nakrájený balkánský sýr nebo fetu a pak zchladlý nasekaný špenát s česnekem. 

Krok 4: Kraje listového těsta pomašlujte rozšlehaným vejcem. Těsto zaviňte. Teď si vezměte dlouhé nůžky a závin nastříhejte tak, jak vidíte na fotografii. Pak střídavě nastříhané cípy vybočte doleva, doprava a každý třetí nechte uprostřed. Vznikne kýžený efekt copu. 

Foto: Svatava Vašková

Falšný cop uděláte tak, že těsto nastříháte a špičky vychýlíte do protistran

Krok 5: Takto připravený závin pomašlujte zbylým vejcem a posypte ho dýňovými semínky. Dejte ho péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů asi na 20 minut. 

Foto: Svatava Vašková

Díky dýňovým semínkům bude závin pěkně křupat

ynezorPumanzeSaNyknalC
8. 6. 2021

Reklama

Sdílejte článek