Hlavní obsah

Fígle pro malou postavu: Jak vypadat vyšší?

Foto: HighKey, Shutterstock.com

Foto: HighKey, Shutterstock.com

Zatímco nad přebytečnými kily můžete zvítězit dietou, sportem nebo za pomoci estetických zákroků, vyšší postavu vám nevyčaruje ani speciální tým plastických chirurgů. Přesto existuje způsob, jak se „vytáhnout“ alespoň dočasně. Vyzbrojte se těmito módními kousky!

Článek

Není žádným tajemstvím, že správné oblečení dokáže divy. Zamaskuje větší bříško, zvětší prsa, vyrýsuje siluetu a zdůrazní vaše přednosti. Toužíte vyrůst o pár centimetrů? Využijte optických klamů a získejte vysněnou výšku díky jednoduchým trikům.

Svislé pruhy

Pokud bychom měli jmenovat jediný motiv, který by vám ve skříni neměl chybět, jsou to jednoznačně proužky. Ale pozor, pouze ty svislé vám protáhnou postavu a vy tak docílíte kýženého efektu. Vsaďte na šaty s projmutím pod prsy nebo sáhněte po modelu v midi délce. Skvělou volbou jsou také pruhované kalhoty.

Foto: Archiv firem

Zleva: krátké šaty Shein, 313 Kč; šaty v délce midi About You, 1049 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kalhoty H&M, 179 Kč; kalhoty Asos, 499 Kč Foto: Archiv firem

Džíny s vysokým pasem

Vybrat dokonale padnoucí džíny je oříškem i pro ženy, které nakupují v běžných konfekcích. Abyste je nemusela odnášet ke švadleně, zabrouzdejte do internetových obchodů nabízejících kolekce s označením petite. Tam najdete třeba rifle pro drobné postavy. Poohlížejte se pouze po kalhotách s vyšším pasem, vykouzlí vám hned pár centimetrů navíc!

Foto: Archiv firem

Zleva: světlé džíny H&M, 599 Kč; džíny s jemným šisováním C&A, 798 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: černé džíny Stradivarius, 549 Kč; tmavě modré džíny Marks & Spencer, 1299 Kč Foto: Archiv firem

Ideální sukně 

S vysokým pasem by měly být i všechny sukně ve vašem šatníku. A nebojte se ani prodloužených délek. Pokud je doplníte o krátký top a vysoké podpatky, budete vypadat skvěle. Sedět vám budou rovněž kousky s rozparkem, který také prodlouží postavu. Celý outfit můžete ladit do jednoho odstínu, monochromatický look je pro vás totiž správnou volbou.

Foto: Archiv firem

Zleva: sukně s rozparkem Orsay, 699 Kč; mini sukně Bershka, 499 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: pouzdrová sukně Zara, 699 Kč; květovaná sukně Medicine (prodává Answear), 749 Kč Foto: Archiv firem

Stylové topy 

Co se týče svršků, vybírejte spíše krátké střihy. Crop topy jsou v kurzu už několikátou sezonu a ke kalhotám i sukním s vysokým pasem se nesmírně hodí. Nechcete-li odhalovat ani centimetr bříška, sáhněte po stylovém body či klasickém tílku, to ale vždy zakasejte. Sázkou na jistotu jsou pak véčkové výstřihy, protože prodlouží vaši šíji.

Foto: Archiv firem

Zleva: body Gate, 167 Kč; top Naf Naf (prodává Zalando), 940 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: crop top s véčkovým výstřihem New Yorker, 139 Kč; crop top s límečkem Mango, 899 Kč Foto: Archiv firem

Nepostradatelné doplňky

Asi nemusíme říkat, že nejsnazším způsobem, jak získat pár centimetrů do výšky, je obout podpatky. Pokud nejste příznivkyní zabijáckých kramfleků připomínající pletací jehlice, pořiďte si stabilnější kousky, ale rozhodně se jich nevzdávejte úplně. Lodičky na blokovém podpatku či sandálky na klínku si zamilujete, jen co se uvidíte v zrcadle. Dobrým pomocníkem, jak protáhnout postavu, jsou i visací náušnice, tak na ně nezapomínejte.

Foto: Archiv firem

Zleva: boty na klínku Loretta Vitale (prodává Eobuv), 2056 Kč; lodičky Lasocki (prodává CCC), 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: řetízkové náušnice Eline Rosina (prodává Ornamenti), 910 Kč; visací náušnice Reserved, 129 KčFoto: Archiv firem

Reklama