Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Italská kuchyně patří v Evropě možná k těm nejoblíbenějším. A není divu – většinou je jednoduchá na přípravu a nenáročná na množství surovin. Dáte si těstoviny s rajčatovým pestem?

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g sušených rajčat
  • 1 hrst mandlí
    8
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 2 stroužky česneku
  • hrubá sůl
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mandle opražte nasucho na pánvi.

02.

Veškeré ingredience dejte do mixéru. Pokud máte sušená rajčata naložená ve skleničce, použijte i olej, jinak musíte přidat trochu olivového oleje navíc. Sůl přidávejte dle chuti.

03.

Vše pečlivě rozmixujte, a pokud je potřeba, přidejte ještě trochu olivového oleje. Pesto vydrží v lednici minimálně tři dny.

Tip: Pokud budete pesto míchat s těstovinami, doporučuji před slitím odebrat trochu vody z hrnce a trochu přimíchat do těstovin smíchaných s pestem.

Už jste někdy zkoušeli domácí sušená rajčata?

Související témata:

Načítám