Hlavní obsah
4,0
(24)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Lehká večeře nebo lahodná příloha k pečenému masu? Ať už s nimi naložíte jakkoli, na gratinovaných bramborách si vždy pochutnáte. Tentokrát si je připravte s černým kořenem.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g brambor
  • 2 ks černého kořene
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 ks mozzarelly
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Černý kořen také oloupejte a pokrájejte stejným způsobem. Smetanu nalijte do misky, přidejte do ní půl lžičky soli, prolisované stroužky česneku a lístky tymiánu.

02.

Připravte si zapékací mísu. Na dno dejte trochu ochucené smetany a rozetřete ji. Plátky brambor a kořenu promíchejte a vyskládejte z nich první vrstvu. Plátky skládejte vedle sebe tak, aby se trochu překrývaly. Naneste vrstvu smetany a postup opakujte. Poslední vrstva bude ze smetany. 

03.

Na takto připravené brambory dejte natrhanou mozzarellu. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a upečte dozlatova. Podávejte jako samostatný pokrm nebo přílohu k masu či rybám. 

Reklama

Načítám