Hlavní obsah

Grilovaná kuřecí křídla s čerstvým salátkem

Hodnocení:
(20)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
2 hodiny 10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Léto bez pravé grilovačky není ono! A vědí to i dva mistři svého oboru - šéfkuchař Zdeněk Marcín a profesionální holič Kraig Casebier. Dnes totiž pro vás v pořadu Televizeseznam BBQ Saloon nachystali lahůdku v podobě pikantních kuřecích křidýlek s lehounkým salátkem. Už běžíte pro gril a ingredience na luxusní marinádu?

Ingredience pro:
4 porce
Na kuřecí křídla potřebujete:
  • 1.5 kg kuřecích křídel
Na marinádu potřebujete:
  • 250 ml grilovací omáčky
  • 100 ml podmáslí
  • sušený česnek
Na salát potřebujete:
  • 100 ml balzamikového octa
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • mix listových salátů
Článek

Postup

Krok 1: Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl.

Krok 2: Vezměte si suroviny na marinádu a připravte si zavírací igelitový sáček. Do něj nalijte pálivou omáčku, podmáslí a přisypte sušený česnek. Přidejte dovnitř kuřecí křídla a nechte odpočnout alespoň dvě hodiny.

Krok 3: Rozpalte si gril, přibližně na 150 stupňů Celsia, křídla grilujte a otáčejte, dokud se na nich neudělá krásná kůrčička.

Krok 4: A nyní pojďme na svěží salátek. Začněte dresinkem. Do hluboké mísy nalijte balsamico. Poté si vezměte metličku a pomalu za stálého míchání přilévejte olivový olej. Opepřete, osolte a odložte do lednice.

Krok 5: Salát (zvolit můžete rukolu, polníček, mangold, červený listový) do dresinku přidávejte až těsně před servírováním. 

Rádi vaříte podle video receptů? Oba naše mistry můžete zhlédnout v akci v pořadu BBQ Saloon na Televizi Seznam.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama