Hlavní obsah
2,8
(25)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Léto bez pravé grilovačky, to není ono! Přichystali jsme si pro vás lahůdku v podobě pikantních kuřecích křidýlek s lehounkým salátkem. Už běžíte pro gril a ingredience na luxusní marinádu?

2 hod., 10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuřecí křídla
  • 1,5 kg kuřecích křídel
Marináda
  • 250 ml BBQ omáčky
  • 100 ml podmáslí
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
Salát
  • 100 ml balzamikového octa
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 200 g mixu listových salátů
Článek

Postup

01.

Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl.

02.

Vezměte si suroviny na marinádu a připravte si zavírací igelitový sáček. Do něj nalijte pálivou omáčku, podmáslí a přisypte sušený česnek. Přidejte dovnitř kuřecí křídla a nechte odpočnout alespoň dvě hodiny.

03.

Rozpalte si gril, přibližně na 150 stupňů Celsia, křídla grilujte a otáčejte, dokud se na nich neudělá krásná kůrčička.

04.

A nyní pojďme na svěží salátek. Začněte dresinkem. Do hluboké mísy nalijte balsamico. Poté si vezměte metličku a pomalu za stálého míchání přilévejte olivový olej. Opepřete, osolte a odložte do lednice.

05.

Salát (zvolit můžete rukolu, polníček, mangold, červený listový) do dresinku přidávejte až těsně před servírováním. 

Rádi vaříte podle video receptů? Oba naše mistry můžete zhlédnout v akci v pořadu BBQ Saloon na Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Načítám