Hlavní obsah
3,3
(20)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Přeneste se alespoň na chvíli do horkých tropických dnů. Grilovaný ananas s rumovou omáčkou vám s tím mile rád pomůže!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks ananasu
  • 1/2 hrnku rumu
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
Článek

Postup

01.

Rum s cukrem a skořicí promíchejte v kastrůlku a alespoň 15 minut v něm nechte marinovat plátky ananasu (tuhý prostředek vykrojte).

02.

Ty poté vyndejte na papírové utěrky a rumový nálev 5 až 10 minut povařte, až zhoustne a zredukuje se asi na polovinu.

03.

Ananas z obou stran opečte (nejlépe na grilovací pánvi) na troše kokosového tuku nebo másla, každou porci doplňte kopečkem zmrzliny a přelijte sirupem.

Nevíte si rady jak ananas naporcovat? V našem videu vám ukážeme snadný fígl.

Související témata:

Načítám