Hlavní obsah

Grilovaný ananas s rumovou omáčkou

Hodnocení:
(12)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Přeneste se alespoň na chvíli do horkých tropických dnů. Grilovaný ananas s rumovou omáčkou vám s tím mile rád pomůže!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ananas
  • 1/2 hrnku tmavého rumu
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kokosového tuku
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
Článek

Postup

Krok 1: Rum s cukrem a skořicí promíchejte v kastrůlku a alespoň 15 minut v něm nechte marinovat plátky ananasu (tuhý prostředek vykrojte).

Krok 2: Ty poté vyndejte na papírové utěrky a rumový nálev 5 až 10 minut povařte, až zhoustne a zredukuje se asi na polovinu.

Krok 3: Ananas z obou stran opečte (nejlépe na grilovací pánvi) na troše kokosového tuku nebo másla, každou porci doplňte kopečkem zmrzliny a přelijte sirupem.

Nevíte si rady jak ananas naporcovat? V našem videu vám ukážeme snadný fígl.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek