Hlavní obsah

Grilovaný hermelín s bylinkami a jahodovým salátem

Hodnocení:
(79)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Je tu sezona grilování a jahod. Co si pro tentokrát odpustit kus masa a ogrilovat hermelín? Aby to nebyla nuda, obalte ho v bylinkách a oříšcích. A z jahod také nemusí být jenom dezert...

Ingredience pro:
1 porci
Na grilovaný hermelín:
  • 1 hermelín
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
  • 1 hrst pekanových ořechů
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Na salát:
  • 150 g mixu listových salátů
  • 5 čerstvých jahod
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 špetka soli
Článek

Krok 1: Pekanové ořechy krátce opečte na suché pánvi a dejte stranou zchladnout. Poté část odeberte a nasekejte na malé kousky. Bylinky omyjte a také nasekejte najemno. Smíchejte s olejem, špetkou soli a pepře, přidejte nadrcené ořechy. Ve směsi obalte hermelín. Zabalte ho do pevnějšího alobalu a grilujte asi 15 minut.

Krok 2: Jahody omyjte, osušte a pokrájejte na menší kousky. Smíchejte balzamikový ocet s olejem a špetkou soli a jahody nechte chvíli marinovat ve směsi. Poté přidejte salátové listy a jemně promíchejte.

Krok 3: Salátek naaranžujte na talíř a ozdobte zbylými ořechy. Navrch posaďte grilovaný hermelín a podávejte.

Co říkáte na spojení grilovaného sýra a jahod vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC
30. 4. 2018

Reklama

Sdílejte článek