Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Jemné mleté maso, grilovaná cibulka a dobře vyvážená sýrová omáčka se zakysanou smetanou. Všechny tyhle tři chutě stojí za to i samostatně, natož když je poskládáte do křupavé housky. Zkusíte to také?

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Hamburgery
  • 600 g hovězího mletého masa
  • 3 ks cibule
  • 50 g listového salátu
  • 15 g ementálu
    7
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 4 ks housky
    1
Dip
  • 1 kelímek zakysané smetany
    7
  • 1 lžíce čerstvého krémového sýru
    7
  • 50 g ementálu
    7
  • 1 špetka soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte dip. V misce promíchejte zakysanou smetanu, krémový sýr, strouhaný ementál, osolte a nechte v lednici odležet.

02.

Mleté maso osolte a dlaní vytvarujte čtyři vyšší hamburgery. Troubu rozehřejte na 180 °C. V pánvi na olivovém oleji zprudka orestujte hamburgery a oloupané rozpůlené cibule. Maso poté vložte do ohnivzdorného pekáče vyloženého pečicím papírem. Na každý hamburger dejte plátek sýru, opečené cibule a deset minut zapečte.

03.

Žemle rozkrojte napůl a vnitřní strany v pánvi krátce opečte dozlatova. Obě části žemle potřete připraveným dipem a na spodní polovinu navrstvěte list salátu, hamburger, grilované cibule a přiklopte druhou polovinou žemle.

Co nesmí chybět ve vašem oblíbeném hamburgeru?

Načítám