Hlavní obsah

Hamburger s pečenou cibulkou

Hodnocení:
(4)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
střední

Jemné mleté maso, grilovaná cibulka a dobře vyvážená sýrová omáčka se zakysanou smetanou. Všechny tyhle tři chutě stojí za to i samostatně, natož když je poskládáte do křupavé housky. Zkusíte to také?

Ingredience pro:
4 porce
Na hamburgery
  • 600 g mletého hovězího masa
  • 3 cibule
  • 50 g listového salátu
  • 15 g plátkového ementálu
  • olivový olej
  • sůl
  • 4 žemle
Na dip
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžíce krémového sýra
  • 50 g strouhaného ementálu
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte dip. V misce promíchejte zakysanou smetanu, krémový sýr, strouhaný ementál, osolte a nechte v lednici odležet.

Krok 2: Mleté maso osolte a dlaní vytvarujte čtyři vyšší hamburgery. Troubu rozehřejte na 180 °C. V pánvi na olivovém oleji zprudka orestujte hamburgery a oloupané rozpůlené cibule. Maso poté vložte do ohnivzdorného pekáče vyloženého pečicím papírem. Na každý hamburger dejte plátek sýru, opečené cibule a deset minut zapečte.

Krok 3: Žemle rozkrojte napůl a vnitřní strany v pánvi krátce opečte dozlatova. Obě části žemle potřete připraveným dipem a na spodní polovinu navrstvěte list salátu, hamburger, grilované cibule a přiklopte druhou polovinou žemle.

Co nesmí chybět ve vašem oblíbeném hamburgeru?

ynezorPumanzeSaNyknalC