Hlavní obsah

Bobří úplněk ve znamení Blíženců: Jeho energie je nezvykle šalebná, dejte si pozor na lži a podvody!

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nastává listopadový úplněk. Jeho energie je sice přátelská, společenská a komunikativní, ale zároveň i velmi šalebná. Ve vzduchu visí podvod, sebeklam a lži, které budeme chtít považovat za pravdu. Úplněk je ve vzdušném znamení Blíženců. Celou nebeskou situaci zkomplikuje postavení jeho vládce Merkuru, který se ocitne pod neblahým vlivem planety Neptun.

Článek

Úplněk, jedenáctý v letošním roce a poslední před zimním slunovratem, nás čeká v pondělí 27. listopadu 2023 v 10:16 hod na 4°51‘ znamení Blíženců. Jeho vliv mohou citlivější jedinci pociťovat již tři dny před ním a tři dny poté.

Ve znamení Blíženců

Po předchozím úplňku v zemském znamení Býka přinese ten listopadový pod vládou Blíženců komunikaci a touhu poznávat nové věci i nové lidi. Energii znamení Blíženců astrologie považuje za lehkou, pohyblivou, komunikativní a přátelskou. Blíženci mají spoustu zájmů, jsou zvídaví, rádi se vzdělávají. Jejich obrovská fantazie jim nikdy nedovolí spokojit se s tím, co právě mají. Často dělají několik věcí najednou, jejich život je plný neplánovaných změn a vzruchů.

  • Někdy se listopadovému úplňku říká mrazivý nebo dubový a podle starých indiánských tradic nese název bobří, protože přichází v době, kdy se bobři aktivně připravují na zimu. Jejich dominantní vlastností je šikovnost a vytrvalost.

Pozor na podvody a líbivá slova

Vše, čemu vládne znamení Blíženců, přeje obchodu a obchodním vztahům. Při tomto úplňku to tak však nebude! Naopak. Může za to vládce Blíženců planeta Merkur, která čelí nepříjemnému aspektu Neptunu. Tato astrologická kombinace nabádá všechny k opatrnosti.

  • Při obchodních transakcích buďte hodně opatrní a obezřetní, abyste nenaletěli podvodníkům. Není radno věřit líbivým slovům a různým výhodným nákupům. V tomto čase se rozhodně nedoporučuje podepisovat důležité smlouvy.
  • Opatrná by v tomto ohledu měla být zejména znamení Blíženců, Střelce, Vodnáře a Ryb. Postavení planet je vyzývá k trpělivosti a kritickému myšlení.

Koho bobří úplněk ovlivní nejvíc?

Čas úplňku je doba sklizně: co kdo zasel, to sklidí. A tentokrát to bude platit dvojnásob.

  • Úplněk silně ovlivní vzdušná znamení Blížence, Váhy, Vodnáře a také znamení Střelce. A zejména ty jedince, kteří se narodili v prvních dnech těchto znamení.
  • Kvůli své citlivosti a vnímavosti zaznamená výjimečný vliv tohoto úplňku také znamení Ryb. V Rybách se navíc dlouhodobě pohybuje planeta Neptun, která právě ve dnech kolem úplňku zaujme přesnou kvadraturu na Merkur. Podle astrologické symboliky v této pozici rozostřuje realitu a mlží fakta.
  • Účinkem listopadového úplňku mohou být také víc ovlivněni lidé, kteří mají v osobním horoskopu zdůrazněný 4° a 5° znamení Blíženců a Střelce anebo se narodili za úplňku.

Bobří úplněk a zdraví: Co si chránit?

Znamení Blíženců ovlivňuje ruce, ramena, plíce a průdušky. Tyto orgány jsou v době kolem listopadového úplňku obzvlášť citlivé, proto se snažte o ně pečovat a nezatěžujte je. Nezapomínejte, že dýchání je život. Choďte co nejvíc na čerstvý vzduch, snažte se zhluboka a dobře dýchat, vyhýbejte se místům s velkou koncentrací lidí, dodržujte dostatečné rozestupy. Pečujte o ruce, dejte pozor, aby vám v chladu nemrzly, procvičujte zápěstí a prsty, dopřejte jim výživný krém nebo zábal.

Foto: Viacheslav Lopatin, Shutterstock.com

Mrazivý, dubový či bobří úplněk. Poslední úplněk před zimním slunovratem přináší nebezpečí podvodů nejen v obchodních záležitostechFoto: Viacheslav Lopatin, Shutterstock.com

Vliv listopadového úplňku na znamení horoskopu

  • Beranům energie bobřího úplňku přeje, uvolní se zejména v komunikaci. Je možné, že si vyjasní i nějaká stará nedorozumění.
  • Býci se mohou těšit na nečekaný flirt nebo znovuvzkříšení ve svém stávajícím partnerském vztahu.
  • Pokud se Blíženci vyhnou zbrklým úsudkům a prostořekosti, budou trpěliví a pilní, mohou nakonec docílit mnohého. Mají šanci dát si do pořádku zejména své finance.
  • Pro Raky je energie tohoto úplňku neutrální, přesto by měli být kvůli své schopnosti nasávat nálady okolí na sebe hodní a zbytečně se netrápit cizími strastmi.
  • Lvům v nouzi pomůže přítel dobrou radou nebo skutkem.
  • Panny by měly být opatrné především samy na sebe, budou pociťovat tlak a stres víc než obvykle. Prospěje jim jakékoliv rozptýlení, cokoliv, co mají rády a z čeho se umějí těšit.
  • Vahám úplněk přinese překvapivou příležitost k navázání milostného vztahu nebo k zahájení otevřené milostné komunikace.
  • Štírům úplněk přihraje šanci k vylepšení bankovního konta o nějaké roční odměny.
  • Střelci by měli krotit svoji netrpělivost a impulzivnost. Zbytečně si nadělí problémy a konflikty, o které určitě nestojí. Otevřenou a upřímnou komunikací získají mnohé.
  • Kozorozi z tohoto úplňku i díky své vytrvalosti a houževnatosti mohou vytěžit nejvíc ze všech. Dokonce jim osud do cesty může přihrát nějakou skvělou příležitost.
  • Vodnáři by měli pečlivě organizovat své cesty a pozorně kontrolovat svou korespondenci. Hrozí jim zbytečná nedorozumění.
  • Pro Ryby bude úplněk náročný, ale může jim dopřát poznat cenu pravého přátelství a pomůže jim uspořádat rodinné vztahy.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám